duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Aeroportul din București a anunțat noi reguli obligatorii pentru pasageri începând cu data de 15 mai

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Prima pagină Știri - joi, 14 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) au transmis pe pagina de Facebook informații cu privire la noile reguli pe care pasagerii vor trebui să le respecte pe Aeroportul Henri Coandă din București, începând cu data de 15 mai. Purtarea măştii de protecţie şi păstrarea unei distanţe fizice de 1 metru faţă de cei din jur vor fi obligatorii, inclusiv la efectuarea formalităţilor de acces şi la controlul de securitate, informează Agerpres.

Pentru păstrarea distanţei de 1 metru, pasagerii vor respecta indicaţiile autocolantelor amplasate pe pardoseală.

Foto: Bucharest Airports

 

Autobuzele de transfer la și de la avion vor fi ocupate la maximum 50% din capacitate, iar debarcarea pasagerilor la sosire se va face la distanţă faţă de terminal, aceştia urmând a fi dirijaţi direct către corturile de aşteptare. De la corturi către terminalul de pasageri se va pleca în grupuri organizate de angajaţii aeroportului, în funcţie de destinaţie şi ora programată a cursei.

Zona corturilor de așteptare. Foto: Airports Bucharest

Întreg traseul pasagerilor este marcat în mod vizibil, iar staţia de autobuz şi peronul de debarcare din taxi sau autoturism au fost repoziţionate. Accesul autoturismelor în parcarea Plecări se face, de asemenea, pe un flux modificat, menţionează CNAB.

În zona publică a terminalului de pasageri nu este permisă staţionarea. În acest sens, au fost eliminate toate banchetele din zonă. După efectuarea formalităţilor de check-in, pasagerii vor urma fluxul obişnuit, păstrând distanţa de 1 metru faţă de cei din jur.

Foto: Airports Bucharest

Pe întreg fluxul de pasageri, atât la Plecări cât și la Sosiri, sunt amplasate dispensere cu soluţii dezinfectante și reprezentanții aeroportului recomandă utilizarea lor în special după efectuarea controalelor. „Infrastructura de terminal din zonă este dezinfectată de minimum 10 ori pe zi”, ne asigură aceștia în comunicat.

În mod normal va fi interzis accesul în terminal al altor persoane decât pasagerii, însă, în mod excepțional și pentru motive justificate (acces la grupurile sanitare, supermarket, achiziţie de bilete de avion etc.), va fi permis accesul în terminal şi pentru alte persoane decât pasagerii.

Foto: Bucharest Airports

„Vă rugăm să respectaţi indicaţiile personalului din aeroport! Eventualele modificări impuse de autorităţi vor fi imediat implementate şi aduse la cunoştinţa publicului”, ne asigură CNAB.