sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Aglomerație în vama Nădlac II, la ieșirea din țară. S-au format coloane de mașini și camioane

Scris de: Daniela Stoica , înv Informații utile - luni, 2 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

În cursul zilei de luni, 2 septembrie, pe sensul de ieșire din țară s-au format la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II coloane de autoturisme şi camioane, iar timpul de aşteptare pentru controlul documentelor de călătorie a fost de peste o oră, conform PRF.

În cazul arterelor destinate autoturismelor, motivul aglomerării este plecarea din ţară în număr mare a românilor care lucrează în străinătate şi care au revenit acasă în luna august pentru a-şi petrece concediul alături de familii, susțin autoritățile.

Au fost deschise şase artere de circulaţie pentru autoturisme, pe sensul de ieşire din ţară, şi alte trei pentru camioane.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că, în cazul traficului greu, aglomeraţia a fost obişnuită luni, după ce în weekend camioanele cu o capacitate de peste 7,5 tone au avut interdicţie de a intra în Ungaria, cum se întâmplă în mod obişnuit la sfârşit de săptămână şi la sărbătorile legale din ţara vecină.

Poliţiştii de frontieră le recomandă celor care ies din ţară să se informeze asupra timpilor de aşteptare de la frontiera cu Ungaria şi să aleagă punctele de trecere care nu sunt aglomerate. În judeţul Arad, traficul are valori obişnuite la Nădlac I (pe DN 7), Turnu şi Vărşand, puncte în care se aşteaptă pentru control 10 – 15 minute.