miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Aglomerație la ieșirea din țară spre Ungaria. Poliția de Frontieră a luat măsuri de fluidizare a traficului

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - luni, 3 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , ,

Poliţia de Frontieră a anunţat că a luat măsuri de fluidizare a traficului în aceste zile de început de an, când românii care lucrează și trăiesc în străinătate au început să se îndrepte către țările de reședință.

Duminică după-amiază, 2 ianuarie, la Nădlac cei care au ieșit din țară au așteptat aproximativ o oră, iar la Cenad și la Petea, circa 40 de minute, conform aplicației de trafic online a Poliției de Frontieră.

Poliţia de Frontieră a anunțat printr-un comunicat suplimentarea personalului la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pe sensul de ieşire din ţară până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere.

La Nădlac II, unul dintre cele mai tranzitate puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria, se lucrează pe 8 artere de control pentru autoturisme pe sensul de ieşire şi cu două staţii mobile.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare. Poliţia de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să fie evitată aglomerația:

  • în jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;
  • în jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, PTF Săcuieni;
  • în jud. Satu-Mare: P.T.F. Urziceni şi P.T.F. Petea;
  • în jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

Aplicația Trafic on-line care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp (calculată în funcție de valorile de trafic înregistrate la un moment dat, circumstanțele locale și tipul de control adoptat inclusiv de autoritățile vamale) poate fi accesată la adresa: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.