marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Al doilea deces în România în urma infectării cu noul tip de coronavirus. Pacientul suferea de o boală cronică

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - duminică, 22 martie 2020 Etichete: , , , , ,

În România a fost confirmat cu puțin timp în urmă al doilea caz de deces în urma infectării cu noul tip de coronavirus. Cetățeanul decedat avea 74 de ani, era internat la Spitalul Universitar din București și suferea deja de o boală cronică.

Mai jos, redăm integral comunicatul autorităților:

„Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).”

De la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.