joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Alarmă cu bombă la bordul unui avion cu 200 de pasageri, forțat să aterizeze de urgență

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 14 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Un avion care zbura de la Poznań (Polonia) la Londra (Marea Britanie) cu 206 persoane la bord, pasageri și membri ai echipajului, a fost forțat să aterizeze de urgență pe aeroportul  Paderborn/Lippstadt din Germania, în seara de duminică, 13 noiembrie, din cauza unei amenințări telefonice cu bombă la bord, informează ZDF.

Autoritățile din Polonia care se ocupă cu siguranța traficului aerian au transmis mesajul primit prin telefon de la o persoană necunoscută, iar compania aeriană a solicitat o aterizare de urgență în Germania.

Aeronava a aterizat pe aeroportul din Paderbon în jurul orei 22:05. Verificările ulterioare ale poliției asupra aeronavei – un Airbus A321 al unei companii din Ungaria – nu au identificat din fericire obiecte periculoase la bord.

Operațiunile de control, care au implicat și câini special dresați, au continuat pe tot parcursul nopții și în această dimineață. Persoanele care se aflau la bordul avionului – în total 199 de pasageri și șapte membri ai echipajului – și-au petrecut noaptea într-un hotel de lângă aeroport.

Aeroportul german a rămas închis în timpul operațiunilor de control și a fost redeschis luni dimineață, la 5:30 a.m.

„Nu a fost găsit nimic suspect”, a asigurat ulterior un purtător de cuvânt al poliției pentru DPA. Astăzi, avionul aterizat la Paderborn își va relua zborul spre destinația sa din Londra.