joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Alertă de coronavirus la Guvernul României, o persoană pozitivă la Covid-19 ar fi avut contact cu personalul din Palatul Victoria

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 9 martie 2020 Etichete: , ,

O femeie în vârstă de 42 de ani din București, confirmată în cursul zilei de 8 martie cu coronavirus, ar fi avut contact cu persoane din rândul personalului care își desfășoară activitatea în clădirea Guvernului, informează Grupul de Comunicare Strategică citat de Digi24. La Palatul Victoria este în curs o anchetă epidemiologică.

„În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se precizează într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

S-ar părea că femeia ar fi intrat contact cu personal de la bucătăria Guvernului, menționează cei de la sursa citată.

Autoritățile fac verificări cu privire la posibili contacți ai femeii din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Surse guvernamentale au explicat că este vorba despre două persoane de la Palatul Victoria care au intrat în contact, una direct, alta indirect, cu femeia confirmată ieri cu coronavirus.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică, în dimineața zilei de  9 martie în România erau înregistrate 15 cazuri pozitive de Covid-19.