sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Ambasada României în Austria: condițiile privind sosirea românilor în această țară începând de joi, 9 iulie

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Prima pagină Știri - miercuri, 8 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Din cauza situației epidemiologice, începând din 09.07.2020, ora 00.00, accesul cetățenilor din România în Austria este posibil numai dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile, în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 14 zile unei izolări/carantine la domiciliu (sau hotel), imediat după intrarea în Austria, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Austria.

Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 14 zile se suspendă. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.

În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro.

Restricțiile nu se aplică transportatorilor profesioniști de marfă.

Cetățenii aflați în tranzit: se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări. Dacă tranzitul este dinspre România, trebuie prezentate documente care dovedesc permisiunea intrării pe teritoriul țării de destinație (domiciliu / rezidență / drept de ședere/contract de muncă/orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.).

Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova

„Vă rugăm să nu călătoriţi către aceste ţări. Acesta este apelul nostru urgent, întrucât pe de o parte înseamnă a expune riscurilor sănătatea tuturor, iar pe de altă parte am văzut că există chiar mai multe cazuri importate din aceste state”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe Alexander Schallenberg.