miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Ambasada României în Marea Britanie: Anunț pentru românii care pleacă în țară, 14 zile veți sta departe de familii

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - sâmbătă, 4 aprilie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a publicat un anunț prin care atenționează cetățenii români care se vor deplasa în patrie că vor fi puși în carantină instituționalizată timp de 14 zile.

Redăm mai jos comunicatul Ambasadei:

O informație foarte importantă pentru toți cei care vor călători din UK în România!
Toate persoanele care vor sosi în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor fi plasate în carantină instituționalizată (în centrele special create) pentru o perioadă de 14 zile.

Măsura, valabilă începând din 3 aprilie 2020, ora 00.00 (ora României), vine ca urmare a includerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista statelor din zona roșie, fapt ce conduce la instituirea măsurii de plasare în carantină instituționalizată a tuturor persoanelor (indiferent dacă prezintă sau nu simptome) care sosesc în România dintr-o țară din zona roșie.
Măsura plasării în carantină înlocuiește măsura autoizolării la domiciliu, valabilă până astăzi.

Institutul Național de Sănătate Publică din România a publicat noua listă cu țările care sunt considerate „zone roșii”: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA, Turcia.

De asemenea, toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională vor fi obligați la 14 zile de izolate completă la domiciliu.

 

⚠️⚠️⚠️O informație foarte importantă pentru toți cei care vor călători din 🇬🇧UK în 🇷🇴România! Toate persoanele care vor…

Gepostet von Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord am Donnerstag, 2. April 2020