vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Ambasada României în Spania: Reluarea progresivă a activității cu publicul la ghișeu la Secția Consulară Madrid

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 25 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

Începând cu data de 26 mai 2020, Secția Consulară Madrid își va relua activitatea de lucru cu publicul la ghișeu într-o manieră progresivă și în concordanță cu măsurile impuse de autoritățile spaniole în perioada stării de urgență, transmite Ambasada României în Regatul Spaniei printr-un comunicat de presă trimis redacției Jurnal de Emigrant. Activitatea va fi reluată exclusiv pe bază de programare, au mai precizat reprezentanții instituției.

„Va fi acordată prioritate persoanelor ale căror programări au fost anulate ca urmare a decretării stării de urgență. Acestea vor fi contactate de Secția Consulară Madrid în vederea obținerii unei noi programări. Ulterior prelucrării cererilor menționate anterior, sistemul de programări http://www.econsulat.ro va fi disponibil pentru ceilalți solicitanți de servicii. Pentru orice altă solicitare urgentă, care nu suportă amânare, vă rugăm să transmiteți un e-mail la madrid.programari@mae.ro, urmând să fiți contactați în vederea programării”, s-a transmis în comunicat.

În același context, Ambasada României în Spania a mai făcut următoarele precizări:

„Activitatea cu publicul se va desfășura cu respectarea strictă a reglementărilor în vigoare și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor adoptate de autoritățile spaniole și române cu scopul combaterii Covid-19.

Accesul în incinta Secției consulare se va face doar pe bază de programare prealabilă și în funcție de capacitatea maximă de procesare a cererilor, astfel încât să se evite aglomerația. Vă rugăm să respectați ora programării și să vă asigurați în prealabil că sunteți în posesia tuturor documentelor necesare, pentru a evita deplasările repetate.

Pe durata prezenței la sediul Secției consulare, se va respecta în permanență distanța de siguranță de cel puțin 2 metri între persoane. Este obligatorie utilizarea măștilor și a mănușilor de protecție. Vă rugăm să vă conformați indicațiilor personalului consular și ale angajaților însărcinați cu paza și menținerea ordinii, pentru respectarea condițiilor de siguranță.

Combaterea acestei pandemii depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm că măsurile adoptate au ca prioritate protejarea dumneavoastră și a sănătății publice.”