miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Ambasada României în Spania susține campania internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 24 noiembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Ambasada României în Spania / Embajada de Rumanía en España se alătură și în acest an demersurilor autorităților române și spaniole de susținere a campaniei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor care marchează seria celor 16 zile de activism începând din 25 noiembrie și până la 10 decembrie.

Informațiile și datele statistice din ultima perioadă puse la dispoziție de autoritățile competente din România și Spania arată faptul că vulnerabilitatea femeilor din toate mediile s-a accentuat îndeosebi în condițiile generate de pandemia COVID-19, multe dintre femei fiind victime ale violenței domestice. Nu trebuie să rămânem indiferenți față de această problemă, trebuie să fim responsabili, să prevenim orice act de violență bazată pe gen, pentru o societate egală, civilizată și mai unită.

La 25 noiembrie 2021, pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Regatul Spaniei vom inaugura o expoziție virtuală care urmărește sensibilizarea, prevenirea și informarea femeilor care se află în situații de vulnerabilitate și de multe ori nu știu unde să apeleze pentru a cere sprijin.

La inițiativa ambasadei, în data de 26 noiembrie 2021, Unitatea de acordare sprijin familiilor și femeilor din cadrul Poliției Naționale spaniole, unitatea specializată în violența de gen, va susține la sediul Secției Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei un seminar pentru formarea funcționarilor consulari, astfel încât aceștia să poată identifica posibilele victime ale violentei de gen, să acorde sprijin și asistență de specialitate în astfel de cazuri. Evenimentul este organizat cu sprijinul atașatei pentru afaceri interne din cadrul misiunii diplomatice.

La data de 8 decembrie 2021, Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, va participa alături de Secretarul de stat din cadrul Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați si reprezentantele asociațiilor Associazione Donne Romene in Italia (ADRI) și Asociația Romanian Women’s Lobby (ROWL) la conferința internațională “Violența domestică – fenomen transnațional. Să acționăm împreună, fără bariere!”.

Prin intermediul acestor evenimente, Ambasada României în Regatul Spaniei își reafirmă angajamentul pentru susținerea eforturilor de promovare și protejare a drepturilor femeilor, precum și de continuare a luptei de eradicare a oricărei forme de violență împotriva femeilor și fetelor.