miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Ambasada României în UK: Noi reguli de călătorie între România și Anglia începând din 2 august

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Informații utile Știri - joi, 29 iulie 2021 Etichete: , , , ,

Noi reguli de călătorie între România și Anglia vor intra în vigoare începând cu data de 2 august 2021, informează Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord printr-o postare publicată pe Facebook.

„La sosirea din țări de pe lista portocalie/amber (pe care este inclusă și România) vor fi exceptate de la carantină persoanele vaccinate cu un vaccin autorizat în UE, în UK sau SUA (cu două doze și după trecerea a 14 zile de la efectuarea celei de-a doua). Vaccinurile acceptate sunt: Pfizer Biontech/AstraZeneca/Moderna – 2 doze Janssen Johnson&Johnson – 1 doză”, precizează instituția română.

De asemenea, mai adaugă reprezentanții Ambasadei, copiii minori în vârstă de până la 18 ani vor fi exceptați de la carantină.

Ambasada română la Londra avertizează, însă, că va rămâne în continuare obligația, pentru toate persoanele vaccinate, ca la sosire în Anglia să:

Persoanele care sosesc în Anglia și au fost vaccinate cu o singură doză (în cazul vaccinurilor cu două doze) sau au avut COVID, sunt obligate în continuare să:

„Atenție! Anumite reguli pot fi diferite în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord”, atenționează Ambasada.

Pentru informații suplimentare puteți consulta: