marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Ambasada României la Londra, precizări cu privire la pierderea sau expirarea documentelor de identitate


Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii a publicat joi, 15 mai, pe pagina sa de Facebook, câteva precizări referitoare la expirarea sau pierderea documentelor de identitate și obținerea unui titlu de călătorie pentru întoarcerea în țară.

„Una din întrebările frecvente primite pe liniile de urgență dedicate problematicii COVID-19 este cu privire la pierderea și expirarea documentelor dvs. de călătorie și modul în care puteți obține un titlu de călătorie în vederea întoarcerii în România. La această dată, pentru a proteja cetățenii români aflați în UK împotriva riscului de infectare cu noul coronavirus și respecta normele de distanțare socială aplicate la nivel local, titlurile de călătorie se eliberează exclusiv în baza programării prealabile, fie prin apel la liniile de suport dedicate fie prin e-mail la londra.asistență@mae.ro. Vă rugăm să nu vă deplasați la sediul secției consulare fără programare prealabilă! ”, au scris reprezentanții Ambasadei în comunicat.

Pentru persoanele care au nevoie urgentă de eliberarea unui astfel de document, instituția română de la Londra pune la dispoziție două numere de telefon și o adresă de e-mail pentru a solicita o programare.

„Dacă vă regăsiți într-o situație de urgență, care necesită deplasarea dvs. către România și nu dețineți document de călătorie valabil, este necesar să ne contactați telefonic la (+44) (0) 7503 882992, (+44) (0) 7425 285318 sau prin e-mail la londra.asistenta@mae.ro, cu 3-5 zile înainte de data plecării, pentru a obține o programare. Atenție! Programările se efectuează numai în baza documentelor justificative deplasării, cum ar fi rezervările la o companie aeriană, tren sau feribot”, a mai adăugat Ambasada.

Mai multe informații legate de titlul de călătorie găsiți la următoarele adrese web:

DISTRIBUIE