fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Ambasada României la Londra: Test COVID obligatoriu pentru cei care călătoresc în Anglia

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Informații utile Știri - miercuri, 13 ianuarie 2021 Etichete: , , , , ,

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a anunțat, printr-un comunicat publicat pe pagina Facebook a instituției, că toate persoanele care vor să ajungă în Anglia vor avea nevoie de un test COVID cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte. Măsura este obligatorie și va intra în vigoare începând de vineri, 15 ianuarie 2021.

„Începând cu 15 ianuarie 2021, ora 4.00 AM, toate persoanele care vor sosi în Anglia, pe cale aeriană, rutieră/ferată/maritimă au obligația să prezinte un test Covid-19 tip PCR negativ efectuat cel mult cu 72 de ore înainte de plecare”, scriu reprezentanții Ambasadei României de la Londra.

„Clarificări despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească testul și certificatul de testare vor fi publicate în curând de autoritățile britanice. Guvernul de la Londra a adoptat această măsură cu valabilitate pentru teritoriul Angliei pentru următoarea perioadă până la încheierea actualei stări de lockdown, cu posibilitatea de extindere. Si guvernul Scoției are în analiză o măsură similară. Minorii sub 11 ani vor fi exceptați de la măsura testării”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, operatorii de transport nu vor permite îmbarcarea pasagerilor fără documentul care certifică rezultatul negativ în urma testării pentru COVID-19, iar cei care nu respectă această măsură vor fi sancționați pe loc cu o amendă de 500 de lire sterline.

„Vor fi exceptați de la această măsură călătorii care vin din zona comună de călătorie (restul Regatului Unit -Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord), Irlanda, insulele Man, Jersey și Guernsey)”, mai scrie în comunicatul Ambasadei de la Londra.

De asemenea, trebuie reamintit că toate persoanele care călătoresc în Anglia sunt obligate să completeze formularul de localizare disponibil pe site-ul Guvernului britanic la următoarea adresă web: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

DISTRIBUIE