marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Ambasada și consulatele României în Germania își vor relua activitatea de lucru cu publicul

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 14 mai 2020 Etichete: , , , , , , ,

Începând cu data de 2 iunie 2020, Ambasada României la Berlin și Consulatele Generale ale României la Bonn, München și Stuttgart își vor relua activitatea de lucru cu publicul solicitant de servicii consulare, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a instituției diplomatice române în această țară.

Activitatea va fi reluată treptat:

Într-o primă etapă, vor fi preluate exclusiv cererile persoanelor ale căror programări au fost anulate ca urmare a suspendării relațiilor cu publicul în intervalul 18 martie – 31 mai 2020. Persoanele respective vor fi notificate prin corespondență electronică (e-mail) și se vor putea reprograma în perioada următoare, prin intermediul portalului econsulat.ro.

Ceilalți solicitanți de servicii consulare se vor putea programa numai ulterior procesării tuturor cererilor din categoria specificată anterior. În consecință, sistemul de programări accesibil prin platforma econsulat.ro va afișa locuri disponibile pentru ceilalți solicitanți de servicii consulare numai după reprogramarea integrală a persoanelor cărora li s-au anulat programările inițiale din intervalul 18 martie – 31 mai 2020.

Se recomandă evitarea aglomerării de persoane:

În interesul protejării sănătății dumneavoastră și a personalului consular în contextul pandemiei de Covid-19, se impune evitarea aglomerării de persoane în incinta secției consulare/oficiului consular. În acest sens, vă rugăm insistent să nu vă deplasați la ambasadă/consulate fără o programare prealabilă.

Solicitanții de servicii trebuie să aibă asupra lor toate documentele necesare cererii și să respecte anumite reguli:

De asemenea, persoanele care s-au programat pentru depunerea unor cereri de servicii consulare trebuie să respecte ora programării și să se asigure în prealabil că se află în posesia tuturor documentelor necesare, pentru a evita deplasările repetate.

În cursul prezenței la secția consulară/oficiul consular, trebuie respectate cu strictețe următoarele reguli:

  • să purtați mască facială și mănuși de protecție;
  • să utilizați soluțiile dezinfectante puse la dispoziție;
  • să păstrați distanța de siguranță de minimum 2 m între persoanele din incintă;
  • să vă conformați indicațiilor personalului consular și ale angajaților însărcinați cu paza și menținerea ordinii;
  •  să așteptați în exteriorul secției consulare / oficiului consular, până când este posibil accesul, în eventualitatea în care numărul vizitatorilor din interior nu permite respectarea distanței de siguranță între persoane;
  • să nu intrați neinvitați în spațiul de discreție din proximitatea ghișeelor;
  • să păstrați curățenia în incintă, inclusiv în spațiile sanitare;
  • să nu prelungiți, peste durata strict necesară, șederea la ghișeu și conversațiile cu personalul consular.

Persoanele pozitive sau cu simptome de Covid-19 vor fi reprogamate după consultarea și cu avizul medicului:

Persoanele care au fost depistate ca purtătoare ale virusului SARS-CoV-2, inclusiv cele asimptomatice, precum și cele care prezintă simptome specifice unei astfel de infecții sunt obligate să se abțină în orice situație de la deplasarea la secția consulară/oficiul consular. Persoanele în cauză pot fi reprogramate numai după consultarea și cu avizul personalului medical.

Facem apel la responsabilitatea civică și la înțelegerea dumneavoastră pentru respectarea regulilor enunțate anterior, care sunt destinate nu doar menținerii funcționalității sistemului consular, ci, în primul rând, protejării sănătății publice și salvării de vieți.

DISTRIBUIE