joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Ambasadorul României în Franța: „Mulțumesc românilor din această țară pentru mobilizarea fantastică și generozitatea lor”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 2 martie 2022 Etichete: , , , , , ,

„Extraordinară mobilizare pentru Ucraina a românilor din Franța!”, a transmis Luca Niculescu, ambasadorul României în această țară.

Pe pagina sa de Facebook, ambasadorul Luca Niculescu a transmis următorul mesaj:

„De la începutul războiului, inițiativele de sprijin nu contenesc. Mai multe transporturi au fost efectuate deja pentru regiunile din România în care au ajuns refugiați ucrainieni. Au fost organizate puncte de colectare pentru produse de primă necesitate în magazine româneşti din regiunea pariziană şi alte transporturi spre România vor urma în perioada următoare. La ambasadă am primit în ultimele zile zeci de apeluri de la români şi de la francezi care pur şi simplu voiau să ajute.

I-am invitat la ambasadă pe reprezentanții mai multor asociații, ai cultelor, ai formațiunilor politice pentru o discuție despre cum putem coordona această mobilizare exepțională. Unii dintre ei tocmai se întorceau din România, din zonele unde ajunseseră refugiați şi ne-au povestit cu emoție puternică despre dramele individuale pe care le văzuseră.

I-am felicitat pentru acțiunile lor, i-am asigurat de sprijinul autoritaților române şi am prezentat posibilitățile de sinergie dintre acțiunile guvernamentale şi cele ale societății civile. Am vorbit despre platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, accesibilă pe site-ul Guvernului României. Și alături de noi au fost si asociații franceze renumite, precum ”Secours populaire”.

În cursul zilei de ieri am avut o lunga discuție telefonică şi cu ambasadorul Ucrainei la Paris, care ne-a dat informații extrem de prețioase despre nevoile celor din Ucraina şi despre cum poate ajunge sprijinul direct la ei. Vom ține legatura în acest sens cu colegii de la ambasada Ucrainei.
Iar primul rezultat al întâlnirii noastre este că am creat un grup pentru a ne coordona în timp real, a organiza cât mai eficient resursele şi a asigura dialogul dintre autorități şi reprezentanții societății civile.

Le mulțumesc românilor din Franța pentru mobilizarea fantastică şi pentru generozitatea lor. Îi mulțumesc şi doamnei ambasador Simona-Mirela Miculescu pentru că a fost alături de noi la această întâlnire de bunătate și solidaritate.