miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Anglia: A salvat o femeie de la o agresiune pe stradă, iar polițiștii spun că e român. „Te rugăm să ne contactezi”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 17 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Un bărbat care a devenit erou în Marea Britanie după ce a salvat o femeie de la o agresiune în plină stradă, este căutat de polițiștii britanici pentru a-i ajuta cu ancheta și din spusele acestora reiese că salvatorul femeii ar putea fi de origine română.

În jurul orei 03:00 din noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, polițiștii din orașul britanic Eastbourne au fost solicitați să intervină la Cavendish Place unde s-a semnalat prezența unei femei care a suferit mai multe traume faciale. Din relatările victimei și ale martorilor, polițiștii au descoperit că femeia a fost atacată de un bărbat în vârstă de 40 de ani care i-a provocat acele răni prin lovire, dar a fost salvată de un alt bărbat care este posibil să fie de origine română, scrie ziarul local Eastbourne Herald.

Se pare că eroul avea o cameră închiriată la Hotelul Regent din zonă, dar a dispărut înainte ca polițiștii să-i poată lua o declarație, lăsând totodată fapta sa eroică să intre în anonimat. Atacatorul a fost arestat la sosirea polițiștilor, fiind acuzat de vătămare corporală asupra femeii, dar a fost eliberat ulterior și este ținut sub urmărire pe parcursul anchetei. Pentru a putea înainta cu ancheta însă și pentru a-l trimite în judecată cât mai repede pe agresor, polițiștii britanici cer ajutorul bărbatului care a intervenit pentru a salva femeia, despre care ei cred că ar fi de cetățenie română.

„Dacă ați fost omul care a intervenit cu amabilitate sau dacă îl cunoașteți, vă rugăm să luați legătura cu noi fie online, fie sunând la 101, precizând seria seria 166 din 01/12”, a transmis detectivul Julian Harris de la unitatea East Sussex.