joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Anglia: Bărbat împușcat la Londra după ce a rănit mai multe persoane. „Incidentul a fost declarat ca fiind un act de terorism”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 2 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Un bărbat a fost împușcat duminică, 2 februarie 2020, de către ofițerii de poliție din Londra, Marea Britanie, într-un incident considerat de autoritățile locale ca fiind „un act de terorism”, a anunțat poliția londoneză pe Twitter.

Potrivit BBC, se pare că mai multe persoane au fost înjunghiate de un bărbat în zona Streatham High Road din capitala Angliei, iar martorii spun pe rețelele de socializare că au auzit trei focuri de armă declanșate în jurul orei locale 14:00 de duminică. Serviciul de Ambulanță din Londra a transmis totodată presei că a mobilizat mai multe resurse pentru a interveni în urma acestui atac.

Zona unde a avut loc atacul. Foto: bbc.com

Un cetățean britanic a scris de asemenea pe Twitter: „Ceva de mare proporțiune se întâmplă în Streatham High Road. Poliție armată și drumuri închise”.

Intervenția polițiștilor londonezi la locul incidentului. Foto: BBC.com

Între timp, Poliția Metropolitană din Londra face apel pe aceeași rețea de socializare către oameni să evite zona Streatham.

„Vă rugăm să evitați zona cât timp serviciile de urgență se ocupă de acest incident din Streatham”, au transmis autoritățile.

„În acest moment credem că mai multe persoane au fost înjunghiate. Circumstanţele urmează a fi stabilite. Incidentul a fost catalogat ca fiind unul cu implicaţii teroriste”, se arată în comunicatul poliţiei metropolitane londoneze, potrivit CNN citată de MEDIAFAX.

Între timp polițiștii au confirmat că bărbatul care a organizat atacul a murit în urma împușcăturilor.

Știre în curs de actualizare…