sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Anglia: Șofer român condamnat la peste 2 ani de închisoare pentru că a încercat să introducă imigranți clandestini în țară

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 11 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un cetățean român a fost condamnat la peste 2 ani de închisoare în Anglia după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să introducă doi imigranți clandestini în țară. Cei doi pasageri clandestini erau ascunși într-un compartiment special construit de șoferul român în furgoneta pe care o conducea.

Cei doi pasageri clandestini ai șoferului român. Foto: Press Association

Răzvan-Iulian Petraru, în vârstă de 34 de ani, a ajuns în Portul Dover din Marea Britanie în seara zilei de 5 mai 2020 la volanul unei furgonete înmatriculată în România. Aparent, șoferul român era singur în mașină, dar în urma unei verificări detaliate din partea polițiștilor de frontieră, aceștia au descoperit că alte două persoane erau ascunse într-un compartiment secret al autoturismului.

Răzvan-Iulian Petraru, 34 de ani, condamnat la peste 2 ani de închisoare pentru trafic de imigranți. Foto: Press Association

Mai exact, polițiștii au folosit un aparat cu Raze X pentru a scana autovehiculul și, astfel, au descoperit că Petraru nu era singur în mașină. Compartimentul în care erau ascunși cei doi pasageri ai săi era înalt de numai 25 de centimetri și avea spațiu doar cât aceștia să poată sta întinși. După ce au fost scoși de polițiști din furgoneta românului, pasagerii clandestini au fost identificați ca fiind doi bărbați de cetățenie albaneză.

Compartimentul în care cei doi albanezi erau ascunși. Foto: Press Association

Interogat de agenții de la Biroul Imigrări din cadrul CFI (Investigații Criminale și Financiare), șoferul român a refuzat să răspundă la întrebările acestora, dar în cursul zilei de luni, 8 iunie, Petraru a apărut în fața unui judecător de la Curtea Regală din Kent și s-a declarat vinovat de trafic ilegal de imigranți. În urma acestei mărturisiri, judecătorul l-a condamnat imediat la 27 de luni de închisoare, scrie Daily Mail.

„Infractori precum Petraru, care săvârșesc asemenea fapte, nu au în vedere siguranța persoanelor pe care le transportă în mod ilegal – în acest caz, închise într-un spațiu strâmt, fără nicio cale de a ieși în manieră autonomă. Mesajul este clar: dacă sunteți implicat în traficul cu imigranți, veți fi prinși și trimiși în închisoare”, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne al Marii Britanii, Priti Patel.