vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Anunțul președintelui Iohannis: „După Crăciun vom începe vaccinarea anti-COVID în România”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - sâmbătă, 19 decembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

România e pregătită să înceapă campania de vaccinare anti-Covid în ziua de 27 decembrie, dată comună pentru UE, a transmis președintele Klaus Iohannis. Până pe 25 decembrie sunt așteptate în țară primele doze de vaccin, în jur de 10.000, iar vaccinarea va începe cu primele 10 spitale implicate în prima linie în lupta împotriva Covid.

Președintele Iohannis a scris într-o postare pe pagina de Facebook:

„Vom intra imediat după Crăciun în campania de vaccinare cu o primă tranșă de 10.000 de doze. În prima etapă, va fi vaccinat personalul medical, apoi personalul esențial, iar în martie – aprilie populația generală. Vaccinarea este voluntară, dar o recomand tuturor, fiindcă este singura cale de a scăpa de pandemie. Vom avea diferite tipuri de vaccin, toate foarte bune, sigure și eficiente, autorizate la cele mai înalte standarde europene. Dacă ne mobilizăm și ne vaccinăm, până în vară putem scăpa probabil de această pandemie. Până atunci însă trebuie să avem mare grijă și să respectăm restricțiile! Măsurile în vigoare s-au dovedit corecte și rămân obligatorii și de Crăciun, și de Anul Nou. Este interesul fiecărui român să le respecte pentru ca el, copilul sau părintele lui să nu ajungă în spital. De aceea, în timpul sărbătorilor, dacă vreți să vă fie bine, stați acasă cu familia!”

Vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă pentru că reduce riscul de îmbolnăvire și riscul de a dezvolta o formă severă de boală. Vaccinarea este un instrument important pentru a opri răspândirea pandemiei, scădea supraîncărcarea unităților sanitare, permițând, astfel, redeschiderea unităților sanitare pentru pacienții non-COVID. Astfel, vor fi create condițiile pentru redeschiderea activităților socio-economice și înlesnirea liberei circulații, se arată într-un document în care sunt oferite răspunsuri la cele mai importante întrebări pe care le au oamenii în legătură cu administrarea vaccinului anti-Covid.

Toate informațiile sunt prezentate și explicate pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro.