sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Arafat: Covid-19 nu este o biată gripă, nu-i credeți pe cei care vă spun asta. Pandemia e doar la început

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Prima pagină Știri - duminică, 21 iunie 2020 Etichete: , ,

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România, i-a atenţionat, sâmbătă, pe români să nu îi asculte pe cei care încearcă să îi convingă că infecţia cu Covid-19 este una banală, o „biată gripă”. Printre alte argumente, Arafat a subliniat faptul că o gripă obişnuită nu ucide şi cadre medicale, aşa cum se întâmplă în cazul actualei pandemii de coronavirus.

„Decesele cauzate de COVID-19 în rândul cadrelor medicale din Rusia au ajuns la aproape 500. În SUA numărul deceselor cadrelor medicale a atins aproximativ 600 iar în Italia, Spania, China şi alte ţări, decesele în rândul cadrelor medicale au fost tot la un nivel ridicat. În România, am pierdut colegi de la serviciile de ambulanţă, Pompieri, Poliţie, secţiile din spitale, iar unii au fost salvaţi la limită după o lungă luptă între viaţă şi moarte pe paturile de terapie intensivă”, a susţinut Arafat pe pagina sa de Facebook.

Șeful DSU a ţinut să sublinieze că Covid-19 este o boală serioasă, fără tratament şi vaccin, care ucide atât pacienţi cât şi personal medical, şi că pandemia se află doar la început, dacă luăm în considerare întregul mapamond.

„Gripa obişnuită, chiar dacă duce la decesul unui număr de pacienţi anual, aceasta nu ucide personalul medical care îngrijeşte pacienţii respectivi. Covid-19 este o boală serioasă, fără tratament şi fără vaccin, care continuă să se răspândească pe plan mondial. Peste 8.500.000 de persoane infectate şi aproape de 500.000 de persoane decedate pe plan mondial, iar pandemia încă este la începutul ei dacă luăm în considerare întregul mapamond. Indiferent de ce comentează unii şi afirmă alţii despre această pandemie, indiferent de cât încearcă unii să vă convingă că măsurile luate au fost exagerate şi că această boală nu este aşa de gravă, intrând în logica conspiraţiei mondiale, COVID-19 este o problemă serioasă de sănătate publică iar limitarea răspândirii acestei boli depinde de noi toţi”, a explicat Arafat.

Arafat le-a cerut oamenilor să nu îi asculte pe cei care încearcă să îi convingă că această infecţie este una banală, accentuând faptul că singura soluţie pentru a evita creşterea numărului de cazuri este respectarea măsurilor de distanţare şi celelalte restricţii şi reguli impuse de autorităţi, precum purtatul măştilor sau evitarea zonelor aglomerate.

„Nu ascultați pe cei care încearcă să vă convingă că această infecție este una banală. Bolile banale nu se răspândesc cu viteza cu care COVID-19 se răspândeşte şi nu ucid sute de mii de oameni şi mii de persoane din domeniul sanitar care mor la datorie îngrijind pe cei infectaţi cu virusul care cauzează această boală.

Ştiu cât de greu a fost tuturor cu măsurile de distanţare şi restricţiile care au fost impuse, dar singura soluţie pentru a evita o creştere exponenţială a numărului infectărilor este de a respecta măsurile de prevenţie prevăzute, cum ar fi purtatul măştii în spaţiile închise şi în mijloacele de transport în comun, evitarea zonelor aglomerate, aplicarea măsurilor de igienă şi colaborarea cu autorităţile pentru a reuşi, împreună, să diminuăm, cât de mult posibil, impactul acestei boli în următoarea perioadă”, a concluzionat Raed Arafat.

Acum cateva zile, un profesor in medicina spunea, intr-un interviu despre COVID-19, ca este vorba doar despre o “biata…

Gepostet von Raed Arafat am Freitag, 19. Juni 2020