miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Aston Martin dezvăluie pe 1 februarie ceea ce consideră că ar fi cel mai puternic SUV de lux din lume

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Auto Știință - miercuri, 19 ianuarie 2022 Etichete: ,

Producătorul auto de lux Aston Martin are o nouă variantă DBX ce va fi dezvăluită pe 1 februarie, iar potrivit ultimului teaser lansat pe Youtube, noua variantă va fi „cel mai puternic SUV de lux din lume”.

Probabil că nu va fi însă cel mai puternic SUV, pentru că asta ar însemna detronarea conceptului de 1.020 CP al Tesla, Model X Plaid.

Totuși, noua variantă DBX ar trebui să aibă încă o mulțime de secrete dacă ajunge să aibă mai multă putere decât SUV-uri de lux precum Lamborghini Urus și Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid, care livrează 650, respectiv 670 CP.

Aston Martin a testat mai multe prototipuri în ultimul an pentru ceea ce este probabil să fie noua variantă DBX, despre care se zvonește că se va numi DBX S. Prototipurile aveau o nouă fascie frontală, cu o zonă deschisă extinsă sub grilă. Unele au fost, de asemenea, echipate cu rotoare de frână uriașe din combinația carbon-ceramică.

Actualul DBX este propulsat de un motor V-8 twin-turbo de 4.0 litri, evaluat la 542 CP. Motorul V-12 twin-turbo de 5.2 litri al lui Aston Martin oferă până la 760 CP în unele aplicații, iar apariția sa în DBX ar face SUV-ul o concurență demnă nu numai pentru Urus și Cayenne Turbo S E-Hybrid, ci și pentru viitorul Ferrari Purosangue.

În consecință, putem aștepta chiar și mai multe variante DBX. SUV-ul este în producție de puțin peste un an, dar este deja în fruntea topurilor de vânzări. Acesta reprezintă mai mult de 50% din vânzările Aston Martin.

Firește, Aston Martin este dornic să lanseze mai multe variante. De fapt, CEO-ul producătorului, Tobias Moers, a lăsat să se înțeleagă că ar putea fi adăugate până la cinci sau șase variante suplimentare, inclusiv noi stiluri de caroserie. Prima dintre aceste noi variante DBX a fost modelul mild-hybrid cu un motor inline-6 lansat anul trecut exclusiv pentru piața chineză. Alte variante ar putea include modele plug-in hybrid și full electrice, precum și noi stiluri de caroserie, cum ar fi o ofertă asemănătoare coupe-ului și o ofertă extinsă cu șapte locuri.