miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Austria a prelungit controlul la frontiere până la 31 mai. Anunțul Ambasadei României la Viena pentru șoferii români

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 7 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

Guvernul austriac a prelungit miercuri, 6 mai, restricțiile la frontierele sale în contextul pandemiei de coronavirus, anunță Kronen Zeitung. Inițial, aceste restricții erau programate să expire joi, 7 mai, dar autoritățile austriece le-au extins până la data de 31 mai.

După cum reiese dintr-un nou decret al Ministerului de Interne austriac, restricțiile sunt aplicate la granițele cu Germania, Italia, Elveția, Liechtenstein, Cehia și Slovacia. Verificările vor continua, de asemenea, la trecerile către Ungaria și Slovenia.

„Începând cu 06.05.2020, la punctele de frontieră cu Italia, Elveția și Germania, poliția austriacă va permite intrarea în Austria șoferilor români cu destinația România, cu recomandarea ca aceștia să intre în Austria numai cu 4 ore pentru autoturisme și 5 ore pentru TIR-uri înainte de ora 20:00 și cel mai târziu cu același număr de ore înainte de ora 12:00, pentru a evita aglomerația de la frontiera de ieșire Nickelsdorf”, a anunțat Ambasada României din Austria.

Descarcă aplicația TAVRO pe telefonul tău Android pentru a afla care sunt timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei.

Cetățenii austrieci și cetățenii străini cu permis de ședere vor putea intra în Austria cu condiția să petreacă în autoizolare la domiciliu o perioadă de 14 zile și să completeze formularul corespunzător. Pentru cetățenii fără drept de ședere în Austria, care vor să staționeze pe teritoriul austriac, intrarea este permisă numai la anumite puncte de trecere frontierei și trebuie să prezinte un certificat medical care să confirme rezultatul negativ al unui test biologic molecular negativ pentru COVID-19. Certificatul nu poate fi mai vechi de patru zile, iar persoanelor care nu pot prezenta un astfel de certificat li se refuză intrarea.

Țările vecine Austriei sunt, de asemenea, reticente în deschiderea frontierelor. Republica Cehă își va menține controalele la frontierele cu Germania și Austria până cel puțin pe 13 iunie, decizia fiind justificată prin prevenirea extinderii ulterioare a pandemiei de coronavirus.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer (CSU), a prelungit de asemenea controalele la frontierele germane până la jumătatea lunii mai. După cum a anunțat luni seara, călătorii din Austria, Elveția, Franța, Luxemburg, Danemarca, Italia și Spania vor fi afectați în continuare de aceste controale. În prezent nu se poate intra în Germania „fără motive întemeiate”.

În Elveția, în schimb, intrarea este permisă numai cetățenilor elvețieni și din Liechtenstein, precum și persoanelor rezidente în Elveția și navetiștilor transfrontalieri. O excepție este permisă doar în cazuri absolut necesare, cum ar fi decesul în familie. Se fac, de asemenea, controale la frontiera cu Liechtenstein . Trecerile de frontieră din Mauren și Schellenberg au fost de asemenea închise începând cu 18 martie. Trecerile de frontieră din Schaanwald și Ruggell, pe de altă parte, sunt deschise traficului de persoane și mărfuri: trecerea frontierei este posibilă pentru traficul de mărfuri și comercial (excepție: transport de pasageri), trafic maritim, servicii de urgență și tranzit prin Austria fără oprire .