marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Austria are nevoie de îngrijitoarele românce, 33.000 de austrieci depind de asistenţă non-stop

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 26 aprilie 2020 Etichete: , , , , , , , , , , ,

Încă o ţară importantă din Europa îşi deschide graniţele şi cheamă muncitorii români, este vorba despre Austria. Începând din data de 2 mai, această țară își va deschide granițele pentru persoanele care oferă îngrijire bătrânilor și persoanelor cu diverse patologii: „Sunt fericită că în pofida închiderii graniţelor putem să creăm acest coridor prin care să îi aducem pe muncitorii din România”, a spus într-o declaraţie ministrul afacerilor europene al Austriei, Karoline Edstadler, citată de Mediafax.

Austria va stabili cu România o legătură săptămânală cu trenul de noapte pentru românii care lucrează ca îngriitori, aceștia fiind scutiți de restricțiile de la frontiere

Sistemul de asistenţă acordată persoanelor vârstnice a Austriei a făcut să se deschidă graniţele pentru muncitorii care vin din ţările apropiate, printre care Slovacia, Cehia, Ungaria şi Slovenia. Dar România rămâne principala ţară de unde vin aceşti oameni. În loc să îi transporte cu un avion în regim charter, așa cum au procedat germanii, austriecii au decis să îi aducă pe români cu un tren de noapte. Acesta poate transporta mai mulţi oameni cu o distanţă corespunzătoare între ei decât un avion într-o singură călătorie.

Conexiunea directă din Timişoara, în apropiere de graniţa cu Ungaria şi Serbia, va începe cu un tren săptămânal, iar frecvenţa va creşte ulterior la trei trenuri săptămânal.

Ministrul Afacerilor Europene al Austriei a mai declarat că aproximativ 33.000 de oameni din Austria, persoane vârstnice sau cu dizabilități, depind de asistenţă non-stop.

Până la acest moment în Austria s-a înregistrat un număr de 15.225 de persoane infectate cu noul coronavirus de la începutul pandemiei. 542 au decedat și 12,282 s-au vindecat.

DISTRIBUIE