fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Austria elimină carantina pentru români la intrare în această țară. Data la care măsura va intra în vigoare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 8 mai 2021 Etichete: , , , , , ,

Guvernul austriac a anunțat vineri, 7 mai 2021, că va relaxa în curând restricțiile de intrare în Austria, menite să prevină creșterea infecțiilor COVID-19.

Potrivit publicației locale Kurier, printre cei care vor beneficia de relaxarea acestor măsuri se vor număra și cetățenii români.

Regulile de intrare în Austria se bazează pe datele referitoare la situația infecțiilor COVID-19 în UE publicate de ECDC (Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor).

Aceste date arată, printre altele, și numărul total de cazuri la suta de mii de locuitori din ultimele 14 zile, pentru fiecare țară europeană, iar guvernele statelor membre stabilesc restricțiile de circulație în baza acestor valori.

În prezent, cetățenii români care călătoresc în Austria sunt obligați să prezinte, la intrare, rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de tip PCR (a cărui valabilitate să nu depășească 72 de ore de la data prelevării probelor) sau antigen (a cărui valabilitate să nu depășească 48 de ore de la data prelevării probelor).

De asemenea, aceștia sunt supuși măsurii de carantină imediat după intrarea pe teritoriul austriac, pentru o perioadă de 10 zile, la domiciliu sau într-o locație adecvată, iar costurile trebuie suportate din bugetul personal.

Începând cu data de 19 mai 2021, însă, Austria va elimina măsura carantinei obligatorii pentru persoanele care provin din România, dar și din alte țări, precum Belgia, Bulgaria, Danemarca, Germania, Estonia, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Luxemburg, Norvegia, Republica Slovacă și Republica Cehă.

Cu toate acestea, prezentarea unui rezultat negativ al testului pentru COVID-19, a adeverinței de vaccinare sau a dovezii că ați avut virusul și v-ați infectat va fi necesară și după acea dată.

Persoanele care vor sosi în Austria din următoarele țări vor fi nevoite să stea în carantină și după data de 19 mai: Franța, Croația, Lituania, Olanda, Polonia, Suedia, Slovenia, Spania, Ungaria și Cipru.

DISTRIBUIE