joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Austria: Român înecat într-un râu după ce a încercat să recupereze poșeta unei femei

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 18 iunie 2021 Etichete: , , , ,

Cadavrul unui bărbat român a fost recuperat de scafandri joi, 17 iunie 2021, din apele râului Salzach, care străbate localitatea Salzburg din Austria.

Conaționalul nostru căzuse în râu cu o zi înainte, în timp ce încerca să recupereze poșeta unei femei care căzuse peste terasamentul unei dig, relatează publicația austriacă Kronen Zeitung.

Digul de pe care bărbatul român a căzut. Foto: krone.at

Potrivit sursei citate, victima este un bărbat în vârstă de 67 de ani care, în seara zilei de miercuri, 16 iunie, s-a întâlnit pe dig cu o localnică din Salzburg căreia-i căzuse poșeta peste terasament.

Cetățeanul român, despre care se știe că era fără adăpost și se ocupa cu vânzarea ziarelor pe străzile din Salzburg, s-a oferit să o ajute pe femeie, dar a pierdut echilibrul și a căzut în apele râului.

O altă femeie, în vârstă de 31 de ani, care făcea jogging în zonă, a fost cea care a alertat echipele de salvare după ce l-a văzut pe bărbatul de 67 de ani căzând în apă.

Circa 60 de lucrători ai echipelor de salvare și 100 de pompieri au intervenit la fața locului pentru a-l căuta pe bărbatul român, mai scrie presa locală, iar operațiunile de căutare au durat până la ora 23:00.

Echipele de salvare implicate în operațiune de căutare. Foto: krone.at

Cu toate acestea, trupul conaționalului nostru nu a fost găsit, iar echipele de salvare au fost nevoite să întrerupă operațiunea pe timpul nopții.

În cursul dimineții următoare, căutările au fost reluate cu ajutorul unei echipe de scafandri din Bischofshofen și a unui dispozitiv sonar folosit pentru a localiza obiecte în apă.

Dispozitivul sonar a fost cel care le-a dat scafandrilor indiciul decisiv, iar trupul neînsuflețit al bărbatului român a fost găsit la o adâncime de circa 9 metri în apă și o distanță de 300 de metri în amonte față de locul unde a căzut de pe dig.

„Scafandrii au recuperat cadavrul cu vizibilitate zero, Salzach (numele râului – n.r.) era foarte tulbure din cauza zăpezii topite. Am fost nevoiți să căutăm pe pipăite”, a declarat Markus Gewolf de la serviciul de salvare acvatică din Bischofshofen.

Scafandrii interveniți în dimineața următoare pentru a continua căutările. Foto: krone.at

Trupul fără viață al bărbatului român a fost scos la mal și supus unei prime inspecții din partea unui medic legist, care a constatat că nu prezenta semne legate de o posibilă violență asupra acestuia.