joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Un autobuz cu muncitori români s-a răsturnat în Spania. Doi oameni au murit și alți trei au fost grav răniți

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 13 iunie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Doi lucrători sezonieri de naționalitate română au decedat și alți trei au fost grav răniți, după ce un autobuz cu aproximativ 20 de pasageri s-a răsturnat pe drumul A-8327 ce leagă orașele Pedrera și La Roda de Andalucia din provincia Sevilla (comunitatea autonomă Andaluzia), în dimineața zilei de miercuri, 18 mai.

În plus, șase persoane sunt rănite ușor și au fost transportate la spitalul din Pedrera, iar șapte răniți sunt la spitalul din Estepa, potrivit serviciului unificat de urgență 112 din Andaluzia. Numărul total de răniți este de 16, potrivit cotidianului ABC de Sevilla.

În autobuz erau aproximativ 20 de persoane. Pasagerii erau lucrători sezonieri, de origine română, care se îndreptau către orașul Antequera (provincia Malaga), pentru a recolta usturoiul cultivat pe câmpurile din zonă.

Produs la ora 6:56 dimineața la kilometrul 2 al drumului A-8327, accidentul a cauzat blocarea totală a drumului, după cum a raportat DGT (Direccion General De Trafico). Este o șosea convențională cu două sensuri, cu o bandă pentru fiecare sens. În urma accidentului, autobuzul răsturnat a ocupat toată lățimea drumului.

Sursa foto: EFE

Momentan, nu se cunosc cauzele accidentului care s-a produs în apropierea unei curbe. Potrivit contului Twitter al Urgențelor 112 din Andaluzia, ar fi vorba numai despre un autobuz răsturnat și nu sunt alte vehicule implicate în accident.

La locul accidentului s-au prezentat pompierii, Poliția Locală, Garda Civilă Rutieră și personalul sanitar de urgență. Polițiștii s-au ocupat de procedurile necesare pentru a clarifica circumstanțele accidentului. Șoferul autobuzului a fost supus unui etilotest și rezultatul a fost negativ, iar martorii confirmă faptul că acesta a fost foarte afectat în urma accidentului.

Sursa foto: EFE

Președintele Guvernului Spaniei, Pedro Sanchez, a deplâns moartea celor două persoane în acest accident grav. Pe contul său de Twitter, președintele Executivului Central a transmis sincere condoleanțe rudelor celor doi români decedați.

„Toată dragostea mea, de asemenea, pentru răniți. Sper că își vor reveni curând”, a adăugat el pe aceeași rețea de socializare. Cauzele producerii accidentului sunt în plină investigație.