joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Autocar românesc controlat de polițiști în Germania. Un pasager a fost arestat

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 10 februarie 2022 Etichete: , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat miercuri, 9 februarie, în zona comercială a orașului german Dohna (Saxonia) de către agenții Inspectoratului Federal de Poliție din Berggiesshübel. Pe numele românului era emis un mandat de arestare pentru numeroase infracțiuni.

Polițiștii federali au făcut un control de rutină în apropierea zonei comerciale din Dohna, direct pe autostrada A17. Aceștia au verificat pasagerii unui autocar înmatriculat în România, imediat după intrarea acestuia în Germania, venind din Cehia.

La examinarea actelor de identitate ale pasagerilor, polițiștii au constatat că un tânăr din autocar se afla în sistemele informatice ale poliției federale. Pe numele său exista un mandat de arestare emis de Tribunalul Regional din Köln (regiunea metropolitană Rin-Ruhr).

Mandatul de arestare era emis pentru furt din magazine în trei cazuri și tentativă de furt în formă agravată în două dosare, cu o pedeapsă inițială de doi ani și șase luni de închisoare. O altă pedeapsă privativă de libertate restantă, de 402 zile și fără posibilitatea de a fi plătită ca și amendă, urmează să fie executată imediat.

Românul a fost dus la închisoarea Bautzen (Saxonia), după ce a fost audiat de poliția federală.