fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


Automobil de 50.000 de euro căutat de poliția din Norvegia găsit la Iași. Șoferul nu știa că mașina era dată în urmărire

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - duminică, 2 februarie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Un autoturism de mare valoare căutat de autoritățile din Norvegia a fost descoperit de Poliția de Frontieră din Iași. Mașina, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, era dată în urmărire internațională ca bun pentru confiscare, iar șoferul a declarat că a cumpărat-o de la un alt român și nu știa că sunt probleme legale, informează PRF.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere Iaşi au transmis printr-un comunicat de presă publicat astăzi, 2 februarie, că autoturismul electric marca Tesla, condus de un român în vârstă de 38 de ani, a fost descoperit şi confiscat vineri, după ce a fost observat pe șoseaua Vaslui-Iași.

Mașină de lux căutată în Norvegia, găsită la Iași. Foto: Poliția de Frontieră

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit faptul că maşina figurează ca bun căutat pentru confiscare, în urma unei alerte introduse la data de 9 ianuarie de autorităţile din Norvegia. Șoferul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna martie a anului 2019 din Norvegia, prin intermediul unui cetăţean român, şi nu știa că acesta ar fi fost căutat de poliție.

Mașina în valoare de aproximativ 255.000 de lei a fost reținută, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

DISTRIBUIE