duminică, 1 octombrie 2023
Informația fără granițe


Automobil de 50.000 de euro căutat de poliția din Norvegia găsit la Iași. Șoferul nu știa că mașina era dată în urmărire

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - duminică, 2 februarie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Un autoturism de mare valoare căutat de autoritățile din Norvegia a fost descoperit de Poliția de Frontieră din Iași. Mașina, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, era dată în urmărire internațională ca bun pentru confiscare, iar șoferul a declarat că a cumpărat-o de la un alt român și nu știa că sunt probleme legale, informează PRF.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere Iaşi au transmis printr-un comunicat de presă publicat astăzi, 2 februarie, că autoturismul electric marca Tesla, condus de un român în vârstă de 38 de ani, a fost descoperit şi confiscat vineri, după ce a fost observat pe șoseaua Vaslui-Iași.

Mașină de lux căutată în Norvegia, găsită la Iași. Foto: Poliția de Frontieră

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit faptul că maşina figurează ca bun căutat pentru confiscare, în urma unei alerte introduse la data de 9 ianuarie de autorităţile din Norvegia. Șoferul a declarat că a achiziţionat autoturismul în luna martie a anului 2019 din Norvegia, prin intermediul unui cetăţean român, şi nu știa că acesta ar fi fost căutat de poliție.

Mașina în valoare de aproximativ 255.000 de lei a fost reținută, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

DISTRIBUIE