sâmbătă, 13 iulie 2024
Informația fără granițe


Aventura unui român din străinătate, a fost aruncat din greșeală în cala unei mașini de gunoi

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 29 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

Spiritul Crăciunului a fost generos cu Emil D., un român din Germania, fără adăpost, în vârstă de 50 de ani care, aflat în stare de ebrietate, a dormit toată noaptea dintre 28 și 29 decembrie într-un container destinat deșeurilor de hârtie, apoi a fost practic aruncat în lada mare a mașinii de gunoi.

Când camionul de la salubritatea privată a orașului german Dresda (Saxonia) a golit containerul dis de dimineață, conaționalul nostru a ajuns în cala camionului de gunoi. Din fericire, pompierii au reușit să-l elibereze, potrivit BILD.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 7:30 în cartierul Pieschen. Doi muncitori tocmai încărcaseră în camion o tonă de deșeuri de hârtie când au auzit țipete. Inițial, nu au putut atribui strigătele de ajutor, dar când acestea s-au auzit din nou, au verificat cala camionului de gunoi.

Ceea ce nimeni nu bănuia în acel moment era faptul că în containerul mașinii de gunoi nu se aflau doar deșeuri de hârtie și carton, ci și un bărbat care părea că prelungise sărbătorirea Crăciunului. „M-am trezit când mașina de gunoi m-a încărcat. Am strigat după ajutor”, a mărturisit Emil.

Muncitorii de la salubritate au sunat imediat la 911 și au deschis cala. Acolo l-au descoperit pe conaționalul nostru. Între timp, au sosit serviciile de urgență. „O echipă a folosit o scară pentru a avea acces în interior”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Michael Klahre (43 de ani).

Salvatorii l-au scos într-un final pe bărbatul român din cală. Acesta a suferit leziuni minore și a fost transportat la spital.

Dar, potrivit BILD, Emil a părăsit ambulanța puțin mai târziu, nu înainte de a explica: „Dezastru! Am băut bere și am vrut doar să dorm. Acum mă doare piciorul”. Și a fugit cu lucrurile sale pe străzile Dresdei.