miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Avion Blue Air cu probleme tehnice. S-au activat măștile de oxigen în urma depresurizării aeronavei

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - luni, 11 octombrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Un avion Boeing 737 al companiei Blue Air, care efectua duminică după amiază, 10 octombrie, un zbor pe ruta Praga – București, s-a depresurizat înainte de aterizare provocând activarea măștilor de oxigen. „Senzația nu a fost una tocmai plăcută, dar am ajuns cu toții în siguranță la sol”, a scris pe Facebook un pasager.

Cu aproximativ 30 de minute înainte să aterizeze la București, măștile de oxigen pentru pasageri au fost activate din cauza depresurizării avionului care venea de la Praga, informează site-ul Boarding Pass. Conform datelor înregistrate de Flightradar24, depresurizarea s-a înregistrat în timp ce avionul traversa Carpații, la nord de Râmnicu Vâlcea.

În câteva minute, piloții au coborât avionul de la altitudinea de peste 10.000 de metri la 2.000 de metri.

„În cazul prea puțin probabil al depresurizării avionului, măștile de oxigen cad din compartimentul aflat deasupra dvs. Da, azi au căzut datorită unor probleme tehnice și senzația nu a fost una tocmai plăcută… dar am ajuns cu toții în siguranță la sol!!”, a scris pe Facebook Cristian Anghel, unul dintre pasageri.

În urma incidentului, niciun pasager nu a fost rănit, iar avionul a aterizat la ora locală 18:25 la București în siguranță.

Se întâmplă foarte rar să apară procesul de depresurizare necontrolată a avionului la altitudine, dar sunt situaţii când se întâmplă şi astfel de neplăceri. În 99% din cazurile de depresurizare ale avioanelor totul s-a terminat cu bine.