marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Bădălău atacă din nou diaspora: „Doar 700.000 sunt cu domiciliu, restul sunt fetele alea pe care le duc ăștia”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - vineri, 29 noiembrie 2019 Etichete: , , , ,

Senatorul PSD Niculae Bădălău atacă din nou diaspora, acesta declarând în cadrul unei ședințe de partid că numai 700.000 de români din diaspora au domiciliul legal prin alte țări, iar restul sunt fete care au fost duse de anumite persoane în străinătate. Politicianul nu spune însă cu precizie scopul pentru care au fost duse fetele peste hotare, deși menționează în cele din urmă, când probabil și-a dat seama de gravitatea afirmației sale, că nu se referă la ceva ilegal.

„Ei au 700.000 de oameni… avem… care au… care au domiciliu, pașapoartele alea cu domiciliu, care-s legali. Restul până la 3-5 milioane, că se vehiculează tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu… nu ilegal”

În opinia senatorului Bădălău, așadar, dintre toți românii plecați la muncă în diaspora, doar 700.000 sunt stabiliți cu acte în regulă în străinătate, în timp ce între 2,3 milioane și 4,3 milioane de români sunt „fetele alea de le duc ăștia” să facă cine știe ce în străinătate. O afirmație care, venind din parte unui senator, nu este numai o dovadă a lipsei de profesionalism și de competență a acestuia, ci și o jignire la adresa a milioane de români.

În urmă cu numai un an Bădălău aducea o altă jignire românilor din străinătate, în mod indirect, după ce la o petrecere, un interpret de manele a cântat cu dedicație pentru senatorul PSD următoarele versuri:

„Nu avem frică de rău
La putere-i Bădălău
La Bolintin e bairam
Cântă Maru și Caval
N-avem frica de orice
La putere-i PSD
Să vină diaspora
Că noi ne pi**m pe ea.”

De reamintit de asemenea și declarația Vioricăi Dăncilă din timpul campaniei electorale pentru turul 2 la alegerile prezidențiale, când s-a referit la românii din diaspora cu apelativul „ăștia”, pe care și senatorul Bădălău l-a folosit în declarația sa, referindu-se despre cei care duc fetele în străinătate.