joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Băiețel român mort în Marea Britanie la numai 4 anișori. Medicii l-au tratat cu superficialitate

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 15 martie 2022 Etichete: , , , , , ,

Ronaldo Iosif, băiețelul de numai 4 anișori al unei familii de români rezidente în Liverpool (Merseyside), a decedat în iunie 2019, după ce părinții l-au adus cu temperatură ridicată la secția de urgențe A&E a Spitalului de copii Alder Hey din Liverpool. Abia luni, 14 martie 2022, Tribunalul Gerard Majella din Kirkdale a aflat că băiatul a murit de sepsis, în urma unei infecții meningococice, informează publicația Liverpool Echo.

Părinții și-au dus atunci copilul la spital, unde a fost evaluat inițial și pus în așteptarea unui examen medical complet. Deoarece temperatura sa nu a fost considerată a fi la un nivel de urgență, el a fost plasat în cea mai mică prioritate. Acest lucru ar fi însemnat pentru el o așteptare de până la patru ore înainte de a fi văzut de către un medic.

În schimb, în urma unei discuții cu personalul medical, părinții săi l-au adus înapoi acasă. Peste noapte, febra copilului s-a agravat și s-au întors la spital a doua zi dimineață. Abia atunci s-a realizat gravitatea stării sale, iar Ronaldo a fost dus de urgență la o unitate de resuscitare. În ciuda eforturilor susținute ale medicilor de a-l salva, copilul a fost declarat mort la scurt timp după aceea.

Vorbind printr-un translator român, David Iosif, tatăl băiețelului decedat, a declaratîn fața instanței că Ronaldo era „cel mai iubit băiat din casă” și era pe punctul de a începe școala. Vizibil emoționat, tatăl a descris modul în care un medic i-a spus că fiul său a murit. El a precizat că, în ciuda barierei lingvistice, a putut înțelege ce se întâmplă și i-a implorat pe medici: „Faceți tot ce este nevoie, salvați-l!”

Dr. Charlotte Durand, consultant la departamentul de urgență pediatrică, a declarat că spitalul vede de obicei sute de copii, în fiecare zi, care prezintă febră. Ea a declarat: „Poate fi foarte dificil să depistăm cazurile grave, din cauza vitezei cu care sepsisul (boală gravă cauzată de o infecție microbiană generală a sângelui) provoacă vătămări grave la copii. În stadiile incipiente, este posibil să nu apară și copilul poate fi bine. Rolul examenului inițial la A&E nu este de a trata, ci de a tria.”

Recent, numeroși locuitori din Merseyside și-au exprimat sprijinul și regretele pentru părinții lui Ronaldo. Lauren Howard a spus: „Cel mai mare coșmar al părinților. Mă doare inima pentru Ronaldo și familia lui. Rămas bun, băiețel!” O altă femeie și-a exprimat și ea regretele: „Atât de trist, gândurile mele sunt cu familia. Dumnezeu să vă binecuvânteze!” Alte mesaje de susținere: „Categoric, acest lucru e sfâșietor!”, „Atât de trist, RIP (n.r. – odihnească-se în pace) micuțule!”, „Absolut devastator, inima mea merge către familia lui!”, „Acest lucru este sfâșietor, gândurile, rugăciunile mele și sincere condoleanțe pentru toată familia!”, „Atât de trist, Dumnezeu să binecuvânteze băiețelul și familia lui.”