marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Banii pe care îi câștigă un tânăr zidar din Anglia. „Dacă muncești din greu, poți câștiga foarte mult”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - duminică, 31 martie 2024 Etichete: , , ,

Kurt Malpass, un zidar britanic în vârstă de 26 de ani, demonstrează cum pasiunea și dedicarea pot transforma lipsa tradițională de calificări academice într-un succes remarcabil.

Tânărul a avut mari probleme cu școala, dar acum spune că încasează până la 800 de lire sterline pe zi (aproximativ 936 de euro) și conduce un autoturism Audi S8 în valoare de 30.000 de lire sterline, datorită unui venit lunar impresionant de până la 10.000 de lire lunar (11.711 euro).

El s-a îndrăgostit de meseria de zidar după ce a fost înscris într-un curs „pentru cadolescenții care nu ascultă”, la Liceul Blythe Bridge din orașul Stoke-on-Trent, menționează The Mirror.

Kurt Malpass. Sursa foto: The Mirror

După ce s-a calificat în zidărie și-a perfecționat meșteșugul lucrând pentru o companie, iar la 19 ani a devenit lucrător independent.

Acum, Kurt spune că obține din munca sa până la 800 de lire sterline pe zi și a reușit să-și cumpere prima casă cu trei dormitoare în valoare de 110.000 de lire sterline. Conduce un Audi S8 în valoare de 30.000 de lire sterline și câștigă până la 10.000 de lire sterline pe lună.

A împărtășit videoclipuri despre munca sa pe TikTok și Instagram, unde se laudă că ar câștiga „o liră pe cărămidă” (în realitate ia 62 de pence/cărămidă), ceea ce îi permite să ducă un stil de viață opulent pe care nu l-a considerat posibil ca tânăr fără calificări convenționale.

El a declarat pentru StokeonTrentLive: „Sunt destul de inteligent, dar materii precum franceza, spaniola și geografia nu m-au interesat niciodată. Când am început să fac zidărie, m-am îndrăgostit de ea și am fost imediat bun la asta.”

„Mi-am cumpărat prima casă la 19 ani – a mai spus el – dacă ești dispus să muncești din greu poți câștiga bani frumoși. Fiind zidar, oamenii nu te privesc ca și cum ai fi o persoană inteligentă. Ei cred că este ușor să fii zidar și că suntem plătiți prea mult pentru ceea ce facem, dar este o abilitate pe care nu oricine o poate face.”

La 16 ani, Kurt a avut o perioadă dificilă la școală și a fost chiar dat afară pentru comportamentul său. A fost îndrumat către o cale vocațională și a obținut calificarea de nivel unu, dar a fost atât de priceput încât a sărit peste alte niveluri și a mers direct pe un șantier.

Trei ani mai târziu, avea suficientă experiență pentru a se descurca singur și a lucrat de toate, de la construcții noi la conace de milioane de lire sterline.

Taxând 62 de pence pe cărămidă, face 500 de lire sterline pentru o zi întreagă de muncă – dar poate ajunge până la 800 de lire sterline dacă lucrează un schimb suficient de lung.

Lunar, în buzunar îi intră între 8.000 și 10.000 de lire sterline – și oamenii cred că minte când află cât câștigă. Kurt a spus:

„Când oamenii mă văd făcând asta pe TikTok, cred că este ușor și că ar putea să facă și ei, dar nu este. De asemenea, primesc multe comentarii de genul ‘un membru al familiei mele este zidar, nu câștigă acești bani‘. Dar dacă ești dispus să muncești din greu și să dedici orele necesare, poți câștiga foarte mulți bani”.

DISTRIBUIE