marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Un bărbat cere un milion de euro despăgubiri unui spital după ce a descoperit că nu este tatăl copilului său

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 23 martie 2023 Etichete: , , , ,

Un tată a cărui spermă a fost încurcată într-un spital și care a aflat apoi că nu este tatăl biologic al copilului său a depus o plângere în valoare de un milion de euro împreună cu soția sa.

Cei doi soți din Andaluzia, Spania, care nu doresc ca numele lor să fie făcute publice, au criticat spitalul Puerta del Mar din Cadiz pentru că a încurcat sperma tatălui cu a altcuiva, potrivit presei locale, citată de Daily Mail.

Părinții au devenit suspicioși cu privire la aspectul copilului în luna februarie a acestui an, la doi ani după ce mama a rămas însărcinată cu ajutorul tratamentului de fertilizare in vitro (FIV).

Cu câteva săptămâni în urmă, un prieten al familiei, care lucrează în sistemul medical, a reușit să acceseze certificatul de naștere al copilului și a observat că era scrisă o grupă sanguină incompatibilă cu cea a presupusului tată.

Familia a depus o plângere la spital, spunând că greșeala a provocat „daune morale foarte grave și ireparabile”. Ulterior, părinții spanioli au cerut spitalului despăgubiri în valoare de un milion de euro.

Presa locală citează tatăl care susține că această eroare a distrus visul său de a avea un copil biologic cu soția sa și că această experiență va avea un „impact emoțional și personal incalculabil” asupra familiei în viitor.

Mama spune, de asemenea, că și ea a suferit traume după ce a purtat în interiorul ei copilul unui străin în loc de cel al soțului ei.

Ignacio Martínez, avocatul celor doi soți, a declarat că acest caz este unul neobișnuit și a precizat că ar mai putea exista și altele similare.

Ministerul Sănătății din Spania, sub conducerea căruia se află spitalul, nu a comentat încă și așteaptă rezultatul unui număr de proceduri. Investigația este în curs de desfășurare.