marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Un antiinflamator ar fi agravat simptomele unui tânăr de 28 de ani mort în Franța din cauza coronavirusului

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 24 martie 2020 Etichete: , , , ,

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a murit de insuficienţă respiratorie acută cauzată de coronavirus duminică, 22 martie, la Nisa, scrie  Mediafax. Este cel mai tânăr pacient din Franţa care a murit din cauza coronavirusului.

El a murit din cauza insuficienţei respiratorii şi nu a putut fi resuscitat, în ciuda intervenţiei rapide a Samu la domiciliul său. Tânărul a fost operat recent pentru o hernie de disc și lua ibuprofen pentru a atenua durerea. Acest antiinflamator i-ar fi agravat simptomele şi ar fi dus la moartea sa.

„Prescripţia medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, unele dintre care sunt vândute fără reţetă în farmaciile din oraş, trebuie să fie strict controlată”, a declarat medicul Thierry Piche.

De asemenea, medicul a amintit că există „un risc real de a determina agravarea simptomelor respiratorii la pacienţii cu Covid-19 prin luarea de medicamente antiinflamatorii şi cortizon”.

Francezii au atras deja atenția supra acestui aspect cu aproape două săptămâni în urmă, când ministrul Sănătății, Olivier Vérani, preciza:  «Administrarea de medicamente antiinflamatoare (ibuprofen, cortizon …) ar putea fi un factor în agravarea infecției cu Covid-19”, precizând că este mai bine „să se ia paracetamol” în caz de febră.»

Mai multe pe această temă în articolul: Coronavirus: ibuprofenul și alte medicamente antiinflamatoare pot agrava simptomele bolii

DISTRIBUIE