vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Un bărbat din Marea Britanie a fost prins în timp ce încerca să violeze un cal. „Sunt într-o situație instabilă”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 18 martie 2023 Etichete: , , , ,

Shane Taylor-Waters, un britanic în vârstă de 42 de ani a pledat vinovat la Tribunalul din Burnley (Lancashire) pentru încălcarea unui ordin judecătoresc cu intenția de a comite o infracțiune sexuală și a fost închis pentru 12 luni, după ce s-a furișat într-un grajd de cai cu intenția de a întreține raporturi sexuale cu un animal.

Conform publicației Daily Star, poliția din Lancashire a răspuns unui apel telefonic în data de 16 mai 2022, la ora 12:40, în care proprietarul unui grajd din localitatea Hapton (aflată la 4,8 km în vestul orașului Burnley) pretindea că a fost alertat de un senzor și l-a găsit pe Taylor-Waters pe proprietatea sa.

Proprietarul grajdului l-a descoperit pe inculpat „ghemuit în spatele unui cal”, după cum acesta a explicat publicației locale LancsLive. În timp ce polițiștii îl arestau pentru infracțiunea de pătrundere prin efracție pe o proprietate privată, Taylor-Waters a mărturisit:

„Sunt într-o situație instabilă. Am încercat să iau medicamente pentru asta. Sunt eliberat pe licență. Am un obicei neobișnuit”.

Shane Taylor-Waters, 42 de ani. Foto: Poliția din Lancashire, Marea Britanie.

A fi eliberat „pe licență” în Marea Britanie înseamnă că pentru restul pedepsei un deținut eliberat trebuie să respecte anumite condiții. Timpul petrecut în comunitate, în această perioadă, este supravegheat de probațiune. Înainte de eliberarea din închisoare, deținutului i se eliberează o licență și i se explică clar condițiile.

Cu un cazier bogat în infracțiuni de zoofilie, Taylor-Waters a fost arestat în plus și pentru cruzime față de animale. În fața instanței, el a explicat:  „M-am gândit să o fac. Apoi m-am gândit mai bine

M-am dus acolo cu intenția de a face acest lucru. M-am dus în grajd și am stat acolo cinci minute și nu am făcut nimic. Apoi a ieșit omul și m-a prins”.

Leigh Palfreeman, detectiv la Departamentul de Investigații Criminale (CID) din Burnley a declarat: „A fost o infracțiune extrem de sinistră. Din fericire, Taylor-Waters a fost întrerupt înainte de a-și putea duce mai departe comportamentul îngrijorător”.

Într-un caz similar petrecut în anul 2016, judecătorul de district Lewis Jones i-a spus lui Taylor-Walters că a fost „norocos să evite închisoarea”, după ce pledase vinovat pentru un act de zoofilie dus la bun sfârșit tot cu un cal.

Atunci, judecătorul Jones a conchis: „Ar trebui să recunoașteți că aveți nevoie de ajutor și că sunteți norocos să nu mergeți la închisoare astăzi”.

Taylor-Waters a trebuit să plătească atunci 85 de lire sterline cheltuieli de judecată și 60 de lire sterline suplimentare pentru victimă. A trebuit să participe la un program special pentru zoofili, să completeze 30 de zile de dezintoxicare și a fost făcut obiectul unui ordin comunitar de doi ani, potrivit publicației Lancashire Telegraph.