joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Un bărbat german pozitiv la COVID-19 a murit la bordul unui avion. Ceilalți pasageri au crezut că doarme

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 2 noiembrie 2021 Etichete: , , , , , ,

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, de naționalitate germană, infectat cu virusul Sars-Cov-2, a murit la bordul unui avion care a zburat pe ruta Istanbul – Hamburg. Incidentul a avut loc luni, 25 octombrie 2021.

Bărbatul de 51 de ani a fost unul dintre pasagerii care au urcat la bordul aeronavei, un avion model Airbus A320, cu numărul de identificare PC1043, aparținând companiei aeriene low-cost „Pegasus Airlines”, din Turcia. Acesta a decolat de pe aeroportul „Sabiha Gökçen”, iar zborul spre Hamburg a durat aproximativ trei ore și jumătate, așa cum era planificat.

Abia la destinație, după ce toți ceilalți călători au debarcat, s-a descoperit că bărbatul era decedat.

„Bărbatul călătorea singur și avea loc la geam”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Hamburg. „Se pare că avea capul sprijinit și ochii întredeschiși, motiv pentru care moartea sa nu a fost observată în timpul călătoriei, arătând ca și cum ar fi dormit” a adăugat acesta. În plus, decedatul purta mască, lucru obligatoriu pentru toți pasagerii avionului.

Potrivit propriilor declarații, poliția din Hamburg a inițiat o anchetă privind decesul, pentru a exclude o posibilă infracțiune de omor. Până acum, însă, nu există indicii care să presupună implicarea terților. S-a stabilit că persoana decedată este un cetățean german, născut în Rusia, care locuia în cel mai nordic land german, Schleswig-Holstein. Nu s-a putut stabili de ce bărbatul a călătorit în Turcia și cât timp a stat acolo.

Cauza exactă a morții nu a fost încă stabilită dar autopsia a relevat o infecție cu coronavirus. Publicația Hamburger Abendblatt a precizat că acesta avea boli anterioare grave.

Autoritatea sanitară germană a fost informată dar nu a dorit să comenteze acest caz, din motive de protecție a datelor personale. Toți pasagerii care stăteau în apropierea bărbatului, precum și cei de pe cele două rânduri de locuri din fața și din spatele persoanei decedate au fost contactate. Poliția investighează în continuare cazul.