joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Barcă plină cu migranti răsturnată în Dunăre, nouă persoane salvate de la înec de polițiștii de frontieră români

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - vineri, 17 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au observat în jurul orei 22.00 din 16 aprilie 2020 în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor. În urma unei intervenții cu două ambarcațiuni rapide, polițiștii de frontieră români au salvat viața a nouă persoane care se aflau în pericol de înec, transmite Poliția de Frontieră Română într-un comunicat trimis redacție noastre.

„Persoanele salvate, opt cetățeni afro-asiatici (patru sirieni, doi irakieni, un cetățean din Yemen și o persoană din Palestina) și un sârb, aflate în stare de hipotermie, au fost transportate cu ambulanțele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, pentru îngrijiri medicale. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical, ulterior fiind plasate într-un centru de carantină de pe raza județului Mehedinți”, se arată în comunicat.

Din primele verificări reiese că în barcă se aflau 18 persoane, 16 migranţi de diferite naționalități şi două călăuze de origine sârbă. Cei în cauză au plecat din Serbia pe Dunăre, însă la scurt timp în ambarcațiunea cu care călătoreau a început să intre apă. Speriaţi, migranţii s-au ridicat în picioare, iar barca s-a răsturnat în apele sârbeşti.

„În prezent, căutările în apele fluviului Dunărea sunt continuate de către echipaje ale Poliției de Frontieră și ISU Mehedinți. În cauză se derulează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin”, a mai transmis PFR.