sâmbătă, 29 iunie 2024
Informația fără granițe


Bătaie pe aeroport, în zona de preluare a bagajelor. Două persoane au fost arestate

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 30 mai 2023 Etichete: , , ,

Un moment încărcat de tensiune a avut loc recent în zona de preluare a bagajelor la Aeroportul Internațional O’Hare din Chicago. O bătălie de proporții a izbucnit printre pasagerii care așteptau bagajele. Două persoane au fost arestate.

Filmarea incidentului a devenit virală pe rețelele de socializare. Scenele haotice arată un grup de aproximativ o duzină de persoane care își împart șuturi și pumni. La bătaie participă inclusiv femei, care pot fi văzute rostogolindu-se pe podea, smulgându-și părul și lovindu-se cu pumnii.

În videoclipul filmat de cineva la fața locului, doi bărbați pot fi văzuți cum se înfruntă, înainte de a ajunge pe banda pentru bagaje, în timp ce alții se alătură bătăii. Unul dintre ei poate este lovit chiar pe banda de bagaje, fapt ce îi provoacă zborul pălăriei, înainte de a primi un șut în față.

Pe imagini se poate vedea o femeie ținută pe podea de păr, angajată într-o luptă cu alte două femei – una dintre ele fiind în picioarele goale – în timp ce perne de călătorie și alte obiecte personale sunt împrăștiate pe podea.

Spectatorii pot fi auziți strigând după poliție și cerându-le celorlalți să înceteze lupta, în timp ce alții stau cu brațele încrucișate, privind la haosul care se desfășoară în fața lor. Video mai jos:

Poliția din Chicago a confirmat într-o declarație că două persoane au fost arestate și acuzate în legătură cu bătaia. Christopher Hampton, în vârstă de 18 ani și Tembra Hicks, în vârstă de 20 de ani, au fost amândoi acuzați de agresiune în legătură cu incidentul.

Nu se cunoaște exact ce a declanșat violența. Reprezentanții Aeroportului Internațional O’Hare nu au confirmat cu ce zbor călătorea grupul înainte de izbucnirea luptei.

Incidentul ridică semne de întrebare cu privire la securitatea în aeroporturi și normele de conduită pe care pasagerii trebuie să le respecte. Aceasta reprezintă o situație extremă și neobișnuită care evidențiază importanța comportamentului civilizat și a respectului față de ceilalți pasageri în spațiile publice, cum ar fi aeroporturile.