luni, 20 mai 2024
Informația fără granițe


Bătrân de 98 de ani înșelat de peste 1 milion de euro de „badantele” sale

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 5 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Un bătrân în vârstă de 98 de ani a rămas mai sărac cu peste 1 milion de euro după ce două dintre cele trei femei, o româncă și două italience, care erau angajate pe post de „badante” pentru a avea grijă de el, l-au convins să le doneze bani de mai multe ori. Una dintre ele, spun anchetatorii, și-a cumpărat o casă în valoare de 300.000 de euro din banii primiți de la acesta.

Ancheta a început când o prietenă a unui inginer italian ieșit la pensie și care pe 24 februarie va împlini 99 de ani, a început să suspecteze că cineva a încercat să-l facă să semneze ceva, un testament sau o donație. Suspiciunile femeii, care mergea din când în vizită pe la el, erau inițial îndreptate către o altă prietenă a bătrânului, dar verificările făcute de carabinieri în extrasul de cont al pensionarului au scos la iveală o cu totul altă realitate.

Mai exact, sumele ieșite din contul pensionarului se duceau în buzunarele și conturile a două dintre cele trei „badante” plătite să îl asiste, ambele fiind de cetățenie italiană. În timp ce îngrijitoarea de origine română, care îl asista mai multe ore pe zi, se pare că nu era la curent cu ce făceau cele două italience și nu a furat niciun cent de la bătrânul asistat. Ulterioare investigații făcute de carabinieri arată că una dintre cele două femei italience, ambele în vârstă de 60 de ani, și-a cumpărat și o casă în valoare de circa 300.000 de euro cu banii pe care i-a furat de la pensionar.

După descoperirea acestor fapte, procuratura din Padova a numit un administrator care să-i gestioneze banii în persoana avocatului Giorgia Tormene. Bătrânul, între timp, s-a îmbolnăvit și de câteva zile se află internat în spital unde continuă să fie îngrijit de „badanta” româncă. Anchetatorii însă continuă investigațiile pentru a afla dacă în momentul în care bătrânul a semnat acele cecuri și transferuri bancare era capabil să judece și a făcut-o de bună voie sau a fost într-adevăr înșelat de cele două îngrijitoare italience, așa cum suspectează anchetatorii.