joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Bărbat din România cu degetele de la picioare degerate: „Are copii în străinătate, cineva ar trebui să se ocupe de el”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - miercuri, 12 ianuarie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Un bărbat român din Moșna, județul Iași, în vârstă de 62 de ani, a ajuns la spital cu cangrenă la degetele de la ambele picioare după ce a suferit degerături severe. Locuia singur, într-o sărăcie de neimaginat, deși are copii plecați la muncă în străinătate.

În prezent, bărbatul a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Iași, pe secția de Chirurgie, unde îi vor fi amputate picioarele, deoarece degerăturile sunt prea grave, informează Gândul.

Cazul a fost descoperit de preotul care umbla cu Boboteaza și care l-a găsit pe bărbat cu picioarele învinețite de frig. Acesta i-a informat imediat pe membrii familiei acestuia. Bărbatul are în țară o nepoată, copiii fiind plecați în străinătate.

Locuiește singur de câțiva ani într-o casă veche, fără bani și la mila oamenilor din sat a fost găsit în stare gravă. Nepoata sa a fost cea care a sunat la ambulanță și a făcut tot ce i-a stat în putere pentru bărbatul care are pierderi de memorie.

„Acum spitalul se ocupă de soluționarea problemelor sociale și de domiciliu ale pacientului, care nu sunt în sarcina noastră. Bărbatul are și copii, care sunt în străinătate, o are și pe această nepoată care vrea ca altcineva să se ocupe de el, să îi căutăm noi loc în azil. Trebuie să existe un interes al familiei și al comunității în care trăiește pentru rezolvarea problemelor sale”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu pentru sursa citată.