sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Belgia, Austria și Grecia intră în zona roşie

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România În evidență Informații utile Știri - vineri, 22 octombrie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat joi, 21 octombrie, Hotărârea nr. 90 privind actualizarea listei țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. Belgia, Austria, Grecia, Belarus şi Jersey au intrat în zona roşie, ca urmare a creşterii incienţei.

Lista actualizată intră în vigoare de la data de 24 octombrie 2021.

Toate modificările survenite:

  • Belgia, Austria, Grecia, Belarus şi Jersey au intrat în zona roșie.
  • În zona galbenă au intrat din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Israel, Palestina, Insulele Feroe, Guyana, Bermuda, Saint Lucia şi Saint Maarten, iar din zona verde, în urma creşterii incidenţei, au intrat în zona galbenă Islanda şi Azerbaidjan.
  • În zona verde au intrat: Gabon, Guatemala, Botswana, Filipine şi Leshoto.

Persoanele care vin din zona galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate împotriva COVID-19, au trecut prin boală sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă o persoană vine din zona roşie, fie este vaccinată sau trecută prin boală, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

Sunt scutiți de carantină copiii sub 6 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 6 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul României.

DOCUMENT. Consultați aici lista completă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.