joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Belgia: O mașină a intrat în mulțime, 6 morți printre care și un copil. Zeci de persoane au fost rănite

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - duminică, 20 martie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Cel puțin șase persoane au murit după ce o mașină a intrat în mulțimea de oameni strânsă la un carnaval în localitatea Strépy-Bracquegnies, din sudul Belgiei, la primele ore ale dimineţii. Alte 12 persoane au fost rănite grav, iar aproximativ 20 au suferit răni mai ușoare. Şoferul a fost prins în timp ce încerca să fugă, au transmis autoritățile locale.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 05.00, în timpul unei ceremonii matinale populare legate de carnavalul din Strépy-Bracquegnies (zona orașului La Louvière ) din Valonia. O mașină în care se afla doar șoferul a intrat cu viteză mare în mulțime.

Un prim bilanț este de 6 morți, inclusiv un copil, 12 răniți grav și aproximativ douăzeci de persoane cu răni ușoare, potrivit informațiilor transmise de primarul orașului La Louvière, Jacques Gobert, la postul de radio RTBF, care a mai adăugat că orașul său se confruntă în aceste momente cu o catastrofă.

Sursa foto: Daily Mail

Potrivit relatărilor din presa belgiană, după ce a lovit mulțimea, mașina s-a îndepărtat, dar șoferul a fost oprit ulterior. Nu se cunosc încă motivele gestului său. Vom reveni cu detalii.

Orașul La Louvière a lansat oficial perioada de carnaval la începutul lunii martie. Carnavalul în Strépy-Bracquegnies urma să înceapă duminică, 20 martie, cu tradiționala adunare Gilles, în care participanții merg din casă în casă, tradiție care ar fi continuat și în zilele de 21 și 22 martie.