joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Belgia: o explozie puternică a distrus mai multe case din Antwerp

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 3 septembrie 2019 Etichete: , ,

Cel puțin trei case au fost distruse marți, 3 septembrie 2019, în urma unei explozii de gaz care avut loc în zona Valaar a orașului Antwerp, districtul Wilriji din Belgia, anunță site-ul belgian vrt.be.

Imagine cu casă dărâmată de la locul unde s-a produs explozia. Sursa foto: vrt.be

Explozia a avut loc la ora locală 12:20, spun autoritățile și pe lângă cele trei case distruse, alte clădiri din zonă au mai fost afectate. Departamentul de Pompieri din localitate anunță că mai multe persoane sunt prinse sub dărâmături în aceste momente, pompierii reușind să scoată până la această oră doar o persoană. Victima este în viață, dar a suferit mai multe răni.

Echipele de salvare încercând să scoată oamenii de sub dărâmături. Sursa foto: vrt.be

Poliția locală relatează de asemenea că mai multe persoane au fost rănite în urma deflagrației și că mai multe echipaje al serviciilor de urgență au intervenit în forță la locul exploziei.

Până la această oră nu avem informații despre cetățeni români printre posibilele victime. Am trimis în acest sens o solicitare Consulatului Român de pe lângă Ambasada României din Bruxelles și Ministerului Afacerilor Externe din România pentru a fi informați în eventualitatea în care există și victime de naționalitate română.

Vom reveni cu actualizări pe măsură ce vom primi noi informații.