sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Bianca Andreescu este sportiva anului 2019 în Canada. Prima jucătoare de tenis care câștigă acest premiu

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 10 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Sportiva de origine română Bianca Andreescu a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului în Canada și a fost subiectul unei premiere. Este pentru prima dată în istoria țării când un jucător de tenis câștigă acest premiu.

„Sunt foarte recunoscătoare pentru acest trofeu. Nu mă aşteptam să fiu primul sportiv din lumea tenisului care reuşeşte acest lucru. Nu aş fi reuşit nimic în acest an fără sprijinul Canadei” a spus sportiva Bianca Andreescu.

Cea mai importantă performanță din acest an a Biancăi a fost succesul de la US Open, unde s-a impus în fața Serenei Williams. A câștigat și turneele de la Indian Wells și Toronto.

Tenismena Bianca Andreescu

 

Bianca Vanessa Andreescu s-a născut pe 16 iunie 2000, la Mississauga, în Canada. Cea mai bună poziție atinsă în clasamentul WTA, 5 pe care a obținut-o pe 9 septembrie 2019. La 17 martie 2019 a câștigat titlul la Indian Wells Masters, fiind prima jucătoare posesoare a unui wild card care se impune la acest turneu. Pe 11 august 2019 a devenit prima canadiancă ce a câștigat Canadian Open, la 50 de ani distanță de titlul obținut de Faye Urban (în 1969). Pe 8 septembrie 2019 a câștigat US Open fiind prima jucătoare din Canada care câștigă un turneu de Grand Slam. Pe 1 februarie 2016, la junioare, s-a situat pe locul al treilea în clasamentul combinat realizat de Federația Internațională de Tenis (ITF). În anul 2017 Andreescu a câștigat titlurile de dublu ale turneelor de junioare Australian Open și Roland Garros alături de Carson Branstine.

Al doilea nume mic ala sportivei, Vanessa, a fost inspirat de actrița și cântăreața Vanessa Williams. S-a mutat în țara natală a părinților ei, România, pe când era copil și a început să joace tenis la vârsta de 7 ani. Andreescu și familia ei s-au mutat înapoi în Canada, unde s-a antrenat la Ontario Racquet Club în Mississauga. La vârsta de unsprezece ani, ea s-a antrenat la Centrul Național de Antrenament sub 14 ani din Toronto pentru sezonul 2011-2012. La vârsta de 14 ani, jucătoarea ei preferată era Simona Halep.