joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Bicicleta unui român din Germania furată și vândută în România. Modalitatea prin care a fost găsită i-a uimit pe polițiști

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - marți, 13 iulie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

„Poveste ușor alambicată, cu final fericit!”, scriu cei de la Poliția Română pe pagina Facebook a instituției unde prezintă un caz un pic ieșit din comun, bicicleta unui român care locuiește în Germania a fost găsită în România datorită coordonatelor transmise de senzorul de urmărire GPS. Practic, proprietarul și-a găsit singur bicicleta, la 1 600 de kilometri depărtare.

Totul s-a întâmplat în urmă cu o lună, la Frankfurt, în Germania, de unde s-a furat o bicicletă electrică, în valoare de aproximativ 2 000 de euro.

Proprietarul, cetățean român, a anunțat poliția germană despre locația bicicletei, în baza coordonatelor transmise de senzorul GPS. Bicicleta a luat drumul către România, fiind vândută de către cel care a sustras-o.

În urma unei plângeri, polițiștii Secției de Poliție Rurală Schitu Golești, județul Argeș, au reușit să recupereze bicicleta, urmând să fie restituită proprietarului.

„Nu spunem grijă mare ce furați, ci, NU FURAȚI!”, au mai transmis polițiștii români.

Senzorul GPS pentru biciclete este un dispozitiv de securitate perfect, el arătând și funcționând ca un stop normal cu leduri, astfel încât se poate cunoaște mereu locația bicicletei. Are un efect de camuflare maxim, arată ca un stop obișnuit și  nimeni nu observă că este un dispozitiv de securitate.