vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


Biletul de avion nu trebuie aruncat oriunde și oricum, conține informații personale

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Prima pagină Știri - luni, 6 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Atunci când călătoreşti cu avionul este necesar să ai bilete sau boarding pass-uri. Însă, este foarte important, să nu arunci la întâmplare aceste documente de călătorie.

De cele mai multe ori uităm biletele în avion odată ajunși la destinație sau le aruncăm, fără să ne gândim la consecinţe. Conform Krebs on Security, există o mulţime de informaţii personale care se găsesc pe boarding pass (cartea sau permisul de îmbarcare) și orice persoană poate fotografia codul de bare de pe biletul de îmbarcare şi îl poate introduce într-un cititor de coduri.

Conform Business Magazin, expertul criminalist Winston Krone spune că în acest fel se pot afla informaţii despre adresa de e-mail, adresa de acasă şi numărul de telefon al pasagerului:

„I-am luat numele, numărul de frequent flyer şi alte informaţii personale. Am reuşit să iau şi un număr numit record key de la zborul Lufthansa cu care mergea în aceea zi. Am intrat pe site-ul companiei aeriene şi folosind numele de familie şi codul record key am reuşit să intru în contul său. Acolo am văzut toate zborurile pe care le-a făcut şi toate zborurile pe care le avea rezervate deja”, a scris Krone pe site-ul său.

Pe viitor, cu aceste informaţii, hackerul putea să-i schimbe zborurile, să anuleze călătoriile,  şi chiar să reseteze numărul PIN.

Orice haker poate avea acces la datele personale şi poate intra în conturile create. Cel mai bine este să nu arunci niciodată la întâmplare un boarding pass, un bilet de avion, ci să te asiguri că le păstrezi în siguranță sau că sunt distruse atunci când nu-ți mai sunt necesare.