joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Blue Air anulează zborurile de la Bacău din perioada 9-12 octombrie din cauza amânării redeschiderii aeroportului

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România În evidență Informații utile Știri - miercuri, 7 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Compania aeriană românească Blue Air a anunțat miercuri, 7 octombrie 2020, că va anula toate zborurile ce urmau să decoleze din Bacău între 9 și 12 octombrie 2020 ca urmare a amânării redeschiderii aeroportului din acest oraș. Aeroportul în cauză a fost închis la jumătatea lunii august pentru modernizare și urma să fie redeschis în data de 30 septembrie 2020, dar redeschiderea a fost amânată de 3 ori.

„În urma unei noi comunicări primite în cursul zilei de ieri, în ceea ce privește redeschiderea cu întârziere de încă 3 zile a Aeroportului Internațional din Bacău, după lucrările de modernizare ale acestuia, Blue Air anulează zborurile planificate cu plecare de pe aeroportul din Bacău în perioada 9 – 12 octombrie 2020, conform comunicării primite”, se arată într-un comunicat transmis redacției noastre de compania aeriană.

„Reamintim faptul că Aeroportul Internațional din Bacău a fost închis pentru modernizare, urmând să fie redeschis inițial pe data de 30 Septembrie. O primă amânare a avut loc până la data de 5 octombrie, iar ulterior până la data de 9 octombrie. În tot acest timp, Blue Air a pus la dispoziție transport cu autocarul pentru pasagerii afectați care au dorit să călătorească de pe aeroportul din Suceava”, se mai precizează în comunicat.

Compania aeriană informează clienții afectați de aceste noi anulări că vor avea opțiunea de a alege un zbor cu plecare din București, dacă este posibil chiar în aceeași zi. Blue Air va putea organiza transportul cu autocarul, în cazul în care pasagerii optează pentru această opțiune.

„În cazul în care pasagerii nu vor alege să călătorească de pe aeroportul din București, vor avea la dispoziție schimbarea gratuită a zborului la o dată ulterioară imediat ce se va redeschide Aeroportul din Bacău sau vor putea solicita rambursarea în portofelul electronic Blue Wallet, atașat contului de pasager de pe site-ul flyblueair.com. Aceste două opțiuni sunt disponibile direct pe site în Secșiunea „Status Rezervare”, iar alegerea poate fi făcută direct pe site de către fiecare pasager. În cazul În care niciuna dintre opțiunile enumerate nu este aleasă de pasager, acesta poate solicita rambursarea sumei aferente prețului plătit pe biletul de avion. Echipa Blue Air face toate eforturile pentru a putea onora aceste rambursări in numerar, totuși acest lucru poate dura mai mult având în vedere întârzierea punerii la dispoziție a fondurilor aferente creditului garantat aprobat precum și reducerii cererii de zbor ca urmare a noilor restricții de călătorie”, au adăugat reprezentanții companiei.

În ceea ce privește zborurile cu plecare începând din 12 octombrie de pe Aeroportul Internațional din Bacău, acestea rămân disponibile fără nicio modificare, mai informează Blue Air. Compania este hotărâtă să își consolideze poziția de lider in Bacău și să lanseze zborurile noi anunțate ce vor fi operate de la baza din Bacău imediat ce este posibil.

„Blue Air își cere scuze pasagerilor săi pentru disconfortul creat de aceste anulări și îi asigură că operațiunile vor fi reluate conform programului obișnuit începând cu data la care Aeroportul International din Bacău va fi redeschis”, se menționează în încheierea comunicatului.