marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


BMW de peste 100.000 de euro luat de valurile mării după ce proprietarul a parcat mașina pe plajă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 30 mai 2023 Etichete: , , ,

Șoferul unui BMW, care a parcat pe o plajă, și-a văzut autoturismul luat de valurile mării, duminică, 28 mai 2023. Un videoclip surprinde momentul în care mașina este luată de valurile în creștere și începe să se îndepărteze încet de mal după ce a fost lăsată de proprietar pe plaja Trevaunance din St. Agnes, Cornwall, în Marea Britanie.

Salvamarii au început să facă glume pe seama tipului în timp ce Mama Natură își revendica teritoriul: „Nu poți parca acolo, amice!”

Înregistrarea video arată mașina luată de valuri la o distanță considerabilă, ceea ce face ca modelul în valoare de peste 100.000 de euro să devină, cel mai probabil, imposibil de condus odată ce a fost scoasă din apă, cu apa de mare scurgându-se pe lângă țeava de eșapament.

Garda de coastă, scrie ziarul britanic Mirror, a fost chemată să inspecteze BMW-ul pentru a verifica dacă este cineva înăuntru. Deși nu este clar cui aparține mașina sau de ce a fost lăsată pe plajă, Echipa de Căutare și Salvare a Gărzii de Coastă din St. Agnes a reușit în cele din urmă să o scoată din mare, la ora 10:19 – aproape două ore după ce au fost chemați.

Echipa de căutare a scris pe pagina sa de Facebook:

„Apel de urgență 16 duminică, 28 mai 2023, 0829hrs (514662). Plaja Trevaunance – St. Agnes. Echipa a fost chemată la «spălătoria auto» de pe plaja Trevaunance pentru a se asigura că toți ocupanții au ieșit din vehicul și sunt în siguranță.

Am rămas la fața locului în timp ce erau făcute eforturile de recuperare și vehiculul a fost în final îndepărtat. Echipa a fost rechemată și s-a întors la stație la ora 1019.”

Vehiculul a fost recuperat și remorcat între timp, mai scrie sursa citată.

Postarea a atras comentarii pline de furie, oamenii remarcând că șoferul „ar trebui amendat”, dar alții au văzut episodul ca fiind chiar amuzant.

Alan și Jenny Parker au scris: „A uitat cineva să-i spună mareei că BMW-urile pot parca oriunde doresc?”

Andy Catrell a adăugat: „Ei bine, există interdicție la furtunul de udare.”

Thomas Watkins a precizat că proprietarul a avut noroc că mașina a fost recuperată, având în vedere presiunile asupra echipelor de căutare și salvare.

„Sper că vor fi taxați pentru eforturile și costurile asociate cu această prostie”, a spus el. „Păstrați-vă bugetul pentru când oamenii au nevoie cu adevărat de ajutor.”

Aceasta s-a întâmplat în timp ce plajele Britaniei erau pline de oameni în weekend, în mijlocul zilelor libere de primăvară și a vremii calde.

Mii de britanici au năvălit la mare pentru a se bucura de soare, cu temperaturi care au atins până la 24,4 grade Celsius.