miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Boala cruntă de care suferă o artistă româncă din străinătate. Mesajul ei: „Nu te stresa din cauza trecutului și nu-ți face griji pentru viitor”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Cultură Evenimente În evidență Muzică Prima pagină - luni, 27 noiembrie 2023 Etichete: , , , , ,

Janina Lorelei, o talentată mezzosoprană  din România, și-a găsit refugiul în Filipine, după o călătorie dramatică care a depășit granițele pasiunii sale pentru muzică. Povestea ei începe cu realizări impresionante pe scene din Bulgaria, Danemarca, Germania, Austria, Republica Cehă, Slovenia și China, însă nu se limitează la muzică.

Până la 48 de ani, Janina a excelat în actorie, fotografie, strategie de brand și dezvoltare personală, în ciuda faptului că în aprilie 2022 a fost diagnosticată cu cancer în stadiul trei.

Janina a uimit publicul la aniversarea de 125 de ani a ziarului The Manila Times, cu o interpretare excepțională a operelor clasice. Într-un interviu cu The Sunday Times Magazine, ea a vorbit despre menținerea echilibrului emoțional și mental în fața adversităților.

Crescută în România sub regimul comunist, Janina a descoperit opera la televizor, după Revoluția din 1989. În ciuda faptului că mama sa nu era de acord, Janina a luptat pentru a studia muzica, dar a fost refuzată de programele locale.

Oportunitatea de a studia în străinătate a apărut în liceu, când a câștigat o bursă pentru a studia la American University din Bulgaria. Acolo, a studiat administrarea afacerilor, dar a continuat să urmeze muzica, jurnalismul și psihologia.

Janina s-a mutat în China în 2004, unde a descoperit o nouă lume culturală și a devenit membră a unui cor în Beijing. Ulterior, s-a mutat în Danemarca, apoi din nou în China și în cele din urmă în Filipine, în 2015, unde a simțit o legătură culturală profundă și a ales să rămână, în ciuda separării de soțul său în 2017.

Confruntându-se cu abuzurile din relația sa și depresia ce a urmat, Janina a găsit forța de a se vindeca prin terapie și meditație

Acum, ea este un puternic ambasador împotriva abuzului narcisist și a violenței domestice. Participă ca reprezentantă oficială a României în concursul Noble Queen of the Universe, promovându-și cauza în Filipine.

Românca subliniază importanța independenței financiare și a conștientizării în relațiile de cuplu. Diagnosticul ei cu cancer ovarian a consolidat convingerea că stresul cauzat de abuz a contribuit la boală. Ea a luptat cu cancerul prin intervenții chirurgicale, transfuzii de sânge și chimioterapie, accentuând rolul stării emoționale în recuperare.

„Da, tratamentele au fost importante, dar cred că ceea ce funcționează cu adevărat este combinația de a urma tratamentele – a face exact ceea ce îți spun medicii – dar și a te susține cu starea emoțională potrivită”, a spus românca.

Janina Lorelei rămâne un exemplu de reziliență și speranță, inspirându-i pe ceilalți prin povestea sa de autodepășire și îndemnându-i să se bucure de prezent și să lupte pentru libertate și fericire.

„Nu te stresa din cauza trecutului și nu-ți face griji pentru viitor. Doar fii prezent în acest moment. Dacă te poți bucura de el, bucură-te de el. Dacă nu te poți bucura de el, fii recunoscător că ești încă aici, deoarece înseamnă că încă poți găsi cheia libertății și fericirii.”